Jump to content
php.lv forumi

lighttpd + php (nestrada mysql)


lizard

Recommended Posts

Sveiki. Lieta tada pirms paris nedeljam rakstiju par to ka man nesanak palaist mysql atabalstu uz php. Tagad ir brvaks laiks un es es nolemu tomer uzlikt lighttpd. citi givu daru pec manualja esi izlasijis visu forumu, ja godigi vakar lidz 5 nakti sedeju, bet nekas nesanaca. Lai ko daritu mysql neiet. Runajos ar cilvekiem kas vinju lieto vinji teica ka labaka iespeja ir likt pec vinju manualja tieshi tada pasha veida, nulab ta ari dariju vairakas reizes. Bet rezultads tads pats. Bet vot es tagad domaju kad instele php pec porta ievadishanas var ar make config ieslegt papildus pluginus, bet tur mysql nav minets varbut ir kads veids lai vinju tur piedabutu, tipa daru shita!

 

cd /usr/ports/lang/php5/

make config (iekjekseju visas izvelmes lodzinjus, man rada nezkapec tikai 3)

make install clean

 

Rezultata viss strada iznjemot mysqlam nevar pievienoties,v vinsh tipa nesaprot mysql komandas. Ko darit? Piedodiet ja svaki pastastiju bet ka amceju ta pastastiju, ceru ka palidzesiet :)

Link to comment
Share on other sites

Kāds sakars Lighttpd ar MySQL? Kompilējot php norādīji --with-mysql (vai kautko tamlīdzīgu)? Tikai tas jau ietekmē mysql pieejamību php, nevis lighttpd. HTTP serverim nu noteikti nav nekāda sakara ar SQL datubāzi.

Link to comment
Share on other sites

sure, ka norādīji ,ka jākompilē ar mysql?

sure, ka tev ir uzlikts mysql, pirms liec php?

sure, ka tu norādīji mysql include path-us, ja tev likts nestandartā?

sure, ka tev nav kaut kaads mysql5 extension? (mysql-i)

 

PS: es nekad neliek ar menjuci, ertak ir ./configure ... --params...

Edited by Delfins
Link to comment
Share on other sites

Ka to var noradit ja pie make config mysql vards vispar neparadas?

ja mysql man stav jau us gadu un uz vinja dotaja mirkli griezhas lapa tikai caur apaci

Nesapratu jautajumu :)

Man stav mysql-5.0.24 versija, vairak neko nezinu

 

Nu uz apaci es ari liku konfigurejot bet shitam zveram konfigurejot vispar nekas nesanak, bet ja liek pec manualja razhotaja lapa tad tikai saikne ar mysql nestrada. Principa problema tada ka liekot noporta vajag atrast kanoradit lai ari mysql liek virsu!

Link to comment
Share on other sites

Kr4 viss man vairs nervi netur, zb man tas lighttpd! 2 naktis atsedeju nekada rezultata. Kr4 razhotaja manuali secigi visu izpildot vis strada nu vot tikai shitais te mysql neiet, bet rekur itka normals manualis, bet ari neka neiet http://www.osresources.com/5_11_en.html, pec php uzinsteleshanas , kad lieku php-extensions izmet kkadu kljudu, ka kads "dom" jau ir, atsledzu lai neinstele vinju bet tas pats! Megjinaju php kompilejot likt itka uzlku bet nevareju piedabut lai lighttpd startejas jo nekada veida precizu php direktoriju nevareju noradit kautgan zinaju kura ir ista! Kadam ir kadi ieteikumi? Vso me iet gulet rit tak uz skolu

Link to comment
Share on other sites

1. Nav vērts izmantot visādus distributīvu PHP packages (BSD gadijumā portus), jo agrāk vai vēlāk tu saskārsies ar problēmu ka tev nepieciešama vēl kāda php ekstensija (vai arī tās ir krietni daudz un nevajadzīgas tā bremzējot visu pasākumu).

2a. Ja tomēr izmanto parasti visiem distro nāk arī kaut kādi 'php-mysql' packages

2b. PHP labāk ir kompilēt no sources ar ./configure | make | make install

3. Jaunajiem PHP vairs nenāk līdzi MySQL clients, līdz ar to uz sistēmas būtu jābūt 'MySQL-client' (es parasti vēl uzlieku MySQL-shared un MySQL-devel packages lai nebūtu ķeska), ar pliku MySQL-Server nepietiks (ja vien protams MySQls netiek buildots no sources (tad visas komponentes tiek uzliktas proti klients un arī header/include faili))..

4. Konfigurējot PHP jānorāda ka jāliek ar MySQL atbalstu ./configure --with-mysql=/usr (piemēram) Ja php neatradīs mysql clientu vai headerus tad uzreiz par to bļaus un neļaus pabeigt konfiurāciju (līdz ar to tā kā ja tu saki ka php veiksmīgi nokompilējas visdrīzāk viņs MySQLu nemaz nemeklē)

5. Ja kompilē prieksh lighttpd tad jāpieliek arī --enable-fastcgi bet to cerams tu zini..

6. Lai php ieinstalētos tev zināmā direktorijā vari izmantot --prefix=/direktorija

Link to comment
Share on other sites

Imho, to ko uzrakstījis Roze, ir uzrakstīts jebkurā ne-windows install how-to `apache+php+mysql from sources`. (tas ka tur apache pieminēt, neko nemaina)

Kā arī jebkuram citam OS softam, kuru grasies likt/kompilēt.

 

Kā arī iesaku web-lietas likt no plikām sorcēm.. ne tikai pašu php, bet arī http un db serverus (enablot/disaiblot vajadzīgo)..

Uzreiz varu garantēt daudz vairāk čakara, bet gala rezultātā iegūsi to, ko tev vajag. (arī perfomanci)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...