Jump to content
php.lv forumi

No c++ pieprasījums uz php


Lynx

Recommended Posts

Īsti nezināju zem kuras sadaļas likt, jo php galu uztaisīt nav problēmu, lielākas problēmas ir ar c++.

 

Man ir nepieciešams izveidot c++ kodu, kas veic http GET pieprasijumu uz piemeram, adrese.lv/parbaude.php?atslega=kaut_kaads_strings, kura ar echo atgriež 1 vai 0 attiecīgi ja atrod datubāzē vai nē. Tālāk tam pašam kodam būtu jasagaida un janolasa atbilde no lapas.

 

Papeetiju msdn.microsoft.com un īsti nespeju atrast vajadzīgo funkciju, ne pieprasījuma izveidei, ne atbildes nolasīšanai. Varbūt, kāds kas ir lielāks speciālists šajā valodā var palīdzēt.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, bet manā gadijumā tas būtu overkills, lietot šādas bibliotēkas, esmu pārliecināts, ka to requestu var izdarīt ar max 3 rindiņām izmantojot c++ standarta bibliotēkas vai funkcijas, bet c++ manuālis msdn.microsoft.com, atšķirībā no php.net manuāļa tāds nepārskatāms un nav koda piemēri.

 

Itkā atradu http://msdn.microsoft.com/library/default....nternetopen.asp

Viena funkcija, lai atvērtu konekciju, otra, lai aizsūtītu, 3ā, lai noslēgtu. Tagad, spēlējos, bet nav ne jausmas, vai esmu uz pareizā ceļa.

Link to comment
Share on other sites

1) standarta c++ bibliotēkās nav nekādu funkciju darbam ar soketiem (tb tīklu)

2) To ko tu atradi, tas nav c++ standarta bibliotēkā. Tas ir kautkāds WinInet. Ja gribi kaut cik kautko standartisku nāksies darboties ar soketiem pa tiešo (kas nu galīgi nav 3 rindiņās uzrakstāms): http://msdn.microsoft.com/library/default....tart_page_2.asp

winsocks api ir gandrīz vienāds ar citu unix veida soketiem, atšķirās tikai bibliotēkas inicializācija. Tā ka tas ir vairāk "standartisks" vieds, nekā tīrs winapi.

3) pieprasījumu izveidi jau nevajag meklēt msdnā, bet gan visparastāko http requestu get vajga taisīt. To vari atrast tajā pašā php dokumentācijā zem fsockopen fjas.

3) msdn ir viena no labākajām dokumentācijām, ko esmu redzējis un lasījis (un lasu ;). Tur ir gan koda sampļi, gan vispārīgi pārskati, gan funkciju references. Vajag tikai mācēt atrast.

Link to comment
Share on other sites

nē nu tas WinInet cik saprotu ir interfeiss windows netam, tipa tas kas iekš IE->Setting->Connection.. vari sastādīt visādus parametrus... tipa `integrētā lieta`.

 

Protams, labāk jau būtu caur soketiem. Kā jau pēc standarta:

- taisa soketu-s (konekcija)

- runā `raksta/nolasa` ar soketu (līdzīgi kā PHP, tikai c++ būs ķēpīgāk ar atmiņu un etc lietām)

Edited by Delfins
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...