Jump to content
php.lv forumi

SMPP un citi zvēri


hmnc

Recommended Posts

sveiki!

par cik vienā projektā steidzamā kārtā nepieciešams ieviest to, ka ar sms tautietis saņem kkādu brīnuma kodu vai vēl nez ko, tad nepieciešama konsultācija šajā jautājumā kā to visu pasākumu realizēt. pats ar to neesmu saskāries un nav īsti laika urbties cauri visām specenēm, jo vēl miljons darbu priekšā. šodien bij runāšana iekš LMT un tur itkā viss ok, vajag tik līgumiņus un tehnisko pusi no mums :)

voo.. ta varbūt kāds gudrs cilvēks nav īpaši aizņemts šovakar un pie pāris aliem uz sveša (mana ;) ) rēķina, brīvā formā varētu apstāstīt kas un kā notiek un ar ko būtu jāsāk un jābeidz :)

esmu sasniedzams caur PM.

 

bez spama/fleima lūdzu!

 

paldies!

Link to comment
Share on other sites

Tieši ar LMT gan neesmu strādājis, bet šķiet, ka tas stāsts nav pat pāris alu vērts. Ir tāda lieta kā SMS gateway, kas ir vienkārša web lapa/web forma. Sūtot SMS, tu tai lapai padod savu lietotāja vārdu/paroli (to, jādomā, LMT iedos pēc līguma noslēgšanas), un SMS tekstu/adresāta numuru. Atkarībā no tā, kāds tur ir gateway, var nākties nodot tos parametrus vai nu ar GET requestu, vai arī POST. Ja gribi POSTot, paskaties par CURL funkcijām PHP manuālī, ja pietiek ar GETu, tad tas pat ir vienkāršāk.

 

P.S.

Toreiz manam gateway vēl varēja [brīvi] norādīt SMS sūtītāja numuru. Jauks veids, kā 'iznest cauri' draugus vai sariebt konkurējošajam politiķim :D

Link to comment
Share on other sites

pēc idejas gateway kantoris (nereklamēšu publiski kurš) sūta uz visiem operatoriem.

līgums laikam ar gatewayu, ne lmt būtu jāslēdz, pats gateways jau ir noslēdzis visus vajadzīgos līgumus ar operatoriem.

Link to comment
Share on other sites

a gateway kantoris kāpostu sev atskaita :) imho ir izdevīgāk vienreiz tā nopietnāk pačakarēties, toties ilgtermiņā saņemt lielāku kāpostu.

Samērā maldīgs priekštats :), jo

čakars nav/nebūs vienreiz, bet samērā regulāri un pastāvīgi (nemaz nerunājot par tādām lietām ka numerācijas maiņa, atsķirīgas tarifikācijas sistēmas un protokolu izmaiņas), aiz kam LV operatoriem bulk-smsi nav tie lētākie ko savukārt reizēm var piedāvāt gateway kompānija ..

Link to comment
Share on other sites

Nu varu norādīt tikai to uzņēmumu kur pats strādāju..

 

http://118.lv/smsaction

http://118.lv/mcomerce

 

Lai gan tev vajag prasīt vienkārši tādu pakalpojumu webgateway (nezkapēc nav aprakstīts) kur ideja ir vienkārša ir kods uz kuru lietotāji kaut ko sūta / gateways lietotāja numuru un visu saturu (caur http / vai kādu citu protokolu) vienkāršā veidā padod uz tavu serveri (web) / tu uzģēnerē vienkārši atbildi (opcionāli norādi arī par cik tarficiēt) / gateways nosūta lietotājam atbildi..

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...