Jump to content
php.lv forumi

par header, post, get un $_SERVER['QUERY_STRING']


andrisp

Recommended Posts

Ir, piemēram, ierakstu atlasīšanas lapa, kur var izvēlēties dažādus parametrus, pēc kā atlasīt ierakstus (piem., nosaukums, grupa, datums, statuss utt).

 

Kad cilvēks ir sačeksējis un sarakstījis visu ko vajag, tad dati kā POST dati tiek padoti skriptam, kas tabulveidīgi izdrukā attiecīgās tabulas datus, ņemot vērā atlasīšanas kritērijus. Katram ierakstam pretī ir poga rediģēt un dzēst, kuras nospiežot atveras attiecīgi cits skripts.

 

Jautājums - kā vislabāk uztaisīt, lai pēc dzēšanas vai rediģēšanas lietotāju ar header palīdzību atkal aizmestu atpakaļ uz tabulu ar ierakstiem, bet tā lai būtu spēkā iepriekš izvēlētie atlasīšanas kritēriji.

 

Viens veids, ko iedomājos - atlasīšanas kritērijus padodam nevis ar POST, bet gan ar GET. Pēc tam pie podziņām rediģēt un dzēst, galā piekabinām

&link_back=urlencode($_SERVER['QUERY_STRING'])

.

Un pēc tam, kad dzēšana vai rediģēšana pabeigta, izpildam

header('Location: ieraksti.php?'.urldecode($_GET['link_back']));

 

Varbūt ir vēl kādi veidi ?

Link to comment
Share on other sites

par glabāšanu sessijā piezīme ka sessijā glabāt var filtrus tādiem sarakstiem, kurus nav vitāli atvērt divos browsera tabos tā lai katrā tabā varētu filtrēt pēc sava filtra.

 

ja tiešām tāds gadījums ka sessija neder, tad dari kā jau pats teici- vazā līdzi filtru linkiem (vai ja filtrs liels, tad pieglabā viņu db, un līdzi vazā tikai filtra id)

 

tā pati google rezultāta dalīšanai pa lapām vazā līdzi vārdu ko tu meklēji, tā ka diez vai kaut ko daudz gudrāku izdomāsi.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja ir sarežģīts filtrs, ar sessiju labāk..

Bet ja domā dod filtru caur URL,.. tad imho labāk to kompresēt/kodēt kaut kā.. kaut vai ar to pashu base64/zip

Edited by Delfins
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...