Jump to content
php.lv forumi

php permisions


Recommended Posts

lieta tada....

ir linux (slackware);

ir apache (1.3);

ir php 5;

ir ftp serveris (pure ftp);

 

ir mape home/ftp (ftp direktorija), kaa ftp lietotaji tiek izmantoti virtual users- ftpuser, ftpadmin, kas pieder pie grupas ftpusers un owners ir ftp admin. permisions uzstaditas uz owner (read/write), group (read), others (restricted).

 

ir mape home/htdocs kur darbojas apacis ar php 5. Mapes owners root kas pieder pie grupas root.

 

Problema ir tada ka es netieku ar php klat home/ftp direktorijai (nav tiesibu). Nu vot, jautajums tads... Vai var kaa nebuut nokonfiguret php/apache vai linux, lai vins dod pilnas tiesibas php stradat ar home/ftp mapi. Gribas kautkaa lidzigi kaa ir uz windows ka php var darboties ar jebkuru mapi kas stav uz cietaa.

 

kautkaa negribas konekteeties pie taa ftp servera ar kadu lietotaju, ja visa padarisana staav tur pataas...

 

P.S. ceru ka neizklausaas parak murgaini...

Link to comment
Share on other sites

nu home/htdocs webserverstiek klaat, bet netiek home/ftp kur lietotaju grupa ir ftpusers (read), owner ftpadmin (read/write), un parejiem restricted. Seit taa problema, kaa lai uzstaisa teiksim httpd servisu kaa superuser vai vismaz pielikt pie ftpusers grupas? :/

Link to comment
Share on other sites

Nu lab, pat to superuser es tik taa :)

 

Nekadi netieku gudrs kaa uzlikt apacim tiesibas tiesi uz TO direktoriju. Zem user managment ir visadi brinumi, to starpaa mysql un ftp "lietotaji", bet httpd vai apache neredzu! Otra neskaidriba- mapes permisions varu uzlikt tikai 3 pozicijaam, owner, group un others un nekur neredzu iespeju pievienot kadu lietotaju atseviski, tatad iznak ka man bus japievieno apache useris (ja atradisu/kads izstastis kaa tadu uzlikt) pie grupas ftpusers!

 

galiigaas auzaas :/

 

+

 

izprovesu Delfins variantu...

Edited by Blitz
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...