jauninjais Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 kaut arii esmu iesaaceejs, meegjinu maaciities un peetiit dazhaadus kodus, shoreiz gribeetu luugt juusu paliidziibu viena skripta daljas izskaidroshanai. man ir skaitiitaaja kods : http://paste.php.lv/3025 . meegjinaaju dazhaadi to izdariit bet nesanaak, taa kaa gribu. taatad pashlaik man failaa kaa jau no koda var nojaust ieraksti saglabaajas taadaa formaa: xIP.ADR.ESE.xxx|12345 , peec kaa vinsh sadaliitos masiivus saskaita ar f-ju count un izdod rezultaatu. Kaa vareetu uztaisiit lai vinsh tajaa dat failaa saglabaa nevis masiiivus bet gan skaitljus, respektiivi galvenaa doma man ir taada, kaa ar sho kodu var uztaisiit lai es piemeeram vareetu mainiit saakuma skaitli no kura saak skaitiit apmekleetaajus, piem. nevis 0 bet 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 Vienu ko varu pateikt.. līks skaitītājs... jo tam pēc iespējas mazāk jābūt lasīšanas un datu apstrādes un turpmākās ierakstīšanas... Skaitītājam ir jābūt tikai `ierakstīt` `Nolasīt tekošo skaitu` (kas jau ir kalkulēts ar citu skriptu kaut vai jobā vai ar roku palaists) PS: arī uzskatu, ka `on-line` un `Hiti` ir visai nevajadzīga infa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 da labāk ielikt google analytics un miers. slodze uz serveri nav un nevajag arī domāt :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jauninjais Posted December 28, 2005 Author Report Share Posted December 28, 2005 par hitiem piekriitu bet onlain man skjiet ka ir diezgan interesanta lietinja :D A un gribaas skaitiitaaju bez reklaamaam, tapeec taadu vajag Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 (edited) Interesanta tev vai lietotājam? Ja lietotāju skaits nav liels... $minPastTime = time() - (60*5); // 5 min $onlineUsersDir = './tmp/online/'; // updeitojam tekošā usera failu $curFileName = $onlineUsersDir.session_id(); fwrite( fopen($curFileName,'w'), time() ); $dh = opendir($onlineUsersDir); if (!$dh) { // kļūda // ... kods ... } // Skaitam un dzēšam $usersOnline = 0; while ( $file = readdir($dir) ) { if ( $file == '.' || $file == '..' ) continue; $pastTime = file_get_contents( $onlineUsersDir.$file ); if ( $pastTime < $minPastTime ) { unlink( $onlineUsersDir.$file ); } else { $usersOnline++; } } // $usersOnline - tekošo useru skaits Edited December 28, 2005 by Delfins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 Delfins--> nevienmeer 'hiti' ir nevajadziigi. piemeeram ja gribi zinaat cik tava lapa reizes tiek paraadiita --> vari teikt ka tik reizes tiek paraadiita reklaama.... shaada informaacija ir ljoti svariiga reklaamdeveejiem... bet, par 'online' es piekriitu daljeeji ja lapa ir informatiiva 'blogs' tad lielas jeegas no taa nav bet ja teiksim kautkaads iepaziishanaas dienests utt.. tad gan ir jeega, jo taapat ir jacheko kas ir onlinee... -------- Vispaar viss atkariigs no situaacijas.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 ne jau katrā lapā rādīt - onlainā 1 cilvēks, šotien 5hiti. kaut kāda statistika, kaut kur tikai priekš sevis derēs gandrīz visās situācijās. reklāmdevēji ne vienmēr ticēs tavam skaitītājam, bet gan kādam trešās puses skaitītājam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 Reklāmdevējs neskatās tos hitus, bet reālus faktus no apmeklējuma statistikas izdrukas, kuru piedāvās `normāls Web-counting kantoris` (google/top10/super-top10... etc) ... Hitus var saražot arī mākslīgi :) a bet neatkarīga skaitītāja dati ir pavisam cits fakts/pierādījums... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 googlei nav nekādas reklāmas. nekas neparādās. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jauninjais Posted December 28, 2005 Author Report Share Posted December 28, 2005 (edited) nee nu buutiibaa (par manu jautaajumu) , lai skaitiitu no 10 var pielikt $total_hosts=count(array_unique($total_hosts_array)) +10; bet dat fails vislaik buutiski palielinaasies savaa lielumaa un taa skaitiishana ar laiku arii iznaaaks ilgaaka. nu iisteniibaa es domaaju to dat failu peec iespeejas mazaak piepildiitu pataisiit, jo skaitlis "1254" par ljoti daudz atskjiras no 1254 šādiem ierakstiem: xx.xxx.xx.xx|xxxxx ,kur veel vajag visu saskaitiit nevis nolasiit par onlain var teikt taa, ka neesmu redzeejis to biezhi, taapeec varbuut man liekas interesanti :) edit: labi onlain neizmantoshu laikam, bet tomeer tos unikaalos buutu labi apskatiities :] Edited December 28, 2005 by jauninjais Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 jauninjais--> skaitiitaajiem ljoti labi ir izmantot DB :) arii online uztaisiit bez DB ir pagruuti (preciizaak vinsh sanaaks leens :( ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jauninjais Posted December 28, 2005 Author Report Share Posted December 28, 2005 nedomaaju onlain vispar izmantot bet gan gribaas taa kaa tagad ir, kopaa un dienaa. un domaaju bez datu baazes taisiit, jo to veel neesmu apskatiijies, saakumaa jasaprot php. vai tas vispaar reaaali ka vinsh taas IP adreses patur kaut kur citur, dat faila ierakstot tikai skaitu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 tak izmanto db, viena tabula datums, ip, hitu skaits. datums un ip unikals. imo būs vienkāršāk nekā ar failiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 vai tas vispaar reaaali ka vinsh taas IP adreses patur kaut kur citur, dat faila ierakstot tikai skaitu? Un kur tad lai vinsh taas IP glabaa? uz papiira vai? taksh failaa vai DB (kas arii ir fails ; ) tev saka ar failiem uztaisiit ir tikpat sarezgjiiti, ja ne gruutaak, kaa izmantojot DB Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 dienas beigās tā pat `skaitīs` lēnāk, bet nu: $tagad=date('mdY'); // raksta failaa: $fp=fopen($tagad,'a'); fwrite($fp,"$adrese\n"); fclose($fp); // saskaitaamie: $fails=file($tagad); $izvilkt=array_unique($fails); $hosti=count($izvilkt); $hiti=count($fails); ā un, lai nemet pa nullēm pie viena liku kaut ko šitā: // kameer ieraksta chmod($tagad,0444); usleep(1000); chmod($tagad,0666); // turpina lasiit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts