Tvinky Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 Lieta tāda, ka man vajag caur skriptu ierakstīt failā iekšā informāciju. Ierakstīties viņa ierakstās, bet jaunākā informācija rakstas faila apakšā. Kā var panākt, lai jaunākā informācija rakstītos faila augšā a vecā pabrauc uz leju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 fopen(fails, 'x') Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 A nevari vienkārši lasot failu lasīt no otra gala? Tipa, ja lieto file() funkciju, tad array_reverse() lietot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tvinky Posted November 3, 2005 Author Report Share Posted November 3, 2005 Piemēru varat iedot? Es iekš lv.php.net to neiebraucu. Nu ja piemēram man tur notiek tādas lietas: $f = file('./adm/news.txt'); $cnt = count($f); for($i=0; $i<$cnt; $i++) { $bum = explode("<space>",$f[$i]); utt... Tad man vajag vienkārši rakstīt pēc vai pirms bum to array_reverse($bum); ? Man neizdevās nez kapēc. +( Ja var, tad lūdzu ar piemēriem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 bik laikam ne par tēmu, bet tomēr - iekš failiem var rakstīt neparedzēto kļūdu logu, no formas labojamu konfigurācijas failu un līdzīgas lietas. bet lapas saturu nez vai vajag rakstīt iekš faila. news.txt vietā izmanto kādu datubāzi. lietojot db atkritīs gara ņemšanās ar to kā sasortēt, kā pārnesumus jaunaa rindā, kā whatever ko vēl saglabāt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tvinky Posted November 3, 2005 Author Report Share Posted November 3, 2005 bik laikam ne par tēmu, bet tomēr - iekš failiem var rakstīt neparedzēto kļūdu logu, no formas labojamu konfigurācijas failu un līdzīgas lietas. bet lapas saturu nez vai vajag rakstīt iekš faila.news.txt vietā izmanto kādu datubāzi. lietojot db atkritīs gara ņemšanās ar to kā sasortēt, kā pārnesumus jaunaa rindā, kā whatever ko vēl saglabāt. Un ja man nav pieejams tāds hostings, jeb vispār mysql jeb citas db pieejas? Tad man jaiztiek ar txt. Kādu neparedzēto logu kļūdu? Cik esmu taisījis mājaslapas, kuras izmanto txt failus priekš informācijas glabāšanas viss normāli strādā. :) Un man kā iesācējam, nav nekāda liela mājaslapa, lai visu sortētu/glabātu iekš db... Brbr =) Link to comment Share on other sites More sharing options...
john.brown Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 $f = file('./adm/news.txt'); $f = array_reverse($f); // vai tiešām grūti manuālī apskatīties! $cnt = count($f); for($i=0; $i<$cnt; $i++) $bum = explode("<space>",$f[$i]); 2 v3rb0 bet lapas saturu nez vai vajag rakstīt iekš faila Nav nekādas vainas. Ja nav jātaisa baigās meklēšanas un datu apjoms nav pārmērīgs, ļoti jauki strādā. lietojot db atkritīs gara ņemšanās ar to kā sasortēt, kā pārnesumus jaunaa rindā, kā whatever ko vēl saglabāt. Nu bet uzraksti vienreiz text db objektu, un strādā ar viņu visu mūžu :) Reizēm rakstīšana ātrāk iet, nekā ar sql-u. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 A kāpēc jāizgudro ritenis? Šitie neder? Datubāzes aizstāšana ar teksta failiemtxt-db txtSQL Link to comment Share on other sites More sharing options...
php_Stopp Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 (edited) Piemēru varat iedot? Es iekš lv.php.net to neiebraucu. Nu ja piemēram man tur notiek tādas lietas: $f = file('./adm/news.txt'); $cnt = count($f); for($i=0; $i<$cnt; $i++) { $bum = explode("<space>",$f[$i]); utt... Tad man vajag vienkārši rakstīt pēc vai pirms bum to array_reverse($bum); ? Man neizdevās nez kapēc. +( Ja var, tad lūdzu ar piemēriem. tu jau tagad apgriezi secību katrai rindiņai, nevis visam failam. $f ir jāapgriež. vai arī: $info = 'kaukaadi dati'; $f = join('', file('adm/news.txt')); fputs(fopen("adm/news.txt", "w"), $info.chr(13).chr(10).$f); a vot es tagad neaceros - line break bija 10 vai 13 chr.. edit: mhm, abi divi bij jālieto. Edited November 3, 2005 by php_Stopp Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 13 + 10 manupraat bija viens variants ir saglabaat peedeejo ierakstu saakumaa, bet otrs izvadiit pedeejos kaa pirmos.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john.brown Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 (edited) <> Edited November 3, 2005 by john.brown Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 <?php # reversrakstiishana: $a=time()."uber text\n"; $fa=join('',file('/home/blackhalt/test.txt')); $fb='/home/blackhalt/test.txt'; $fc=fopen($fb,'w+'); fputs($fc,$a); fwrite($fc,$fa); fclose($fc); ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 Nevajag bezjēdzīgus join('' ,... rakstīti. file_get_contents() jālieto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
php_Stopp Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 join('', file('adm/news.txt')); file_get_contents('adm/news.php'); skaitam simbolus - ar join() sanāk par 3 mazāk :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 Paskaiti zemākā līmenī - izpildīto operāciju skaitu sajoinojot masīvu no stringiem vai nolasot vienu stringu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts