zuiks Posted August 3, 2005 Report Share Posted August 3, 2005 Sveiki. Man vajadzētu uztaisīt tā, lai galvenajā lapā (piem. 'galvenais.php') būtu login iespēja. Jautājums, kā rīkoties, lai mainīgie, kuriem tiks piešķirtas vērtības pēc ielogošanās, būtu pieejami arī citās lapās (piem, 'atsauksmes.php'). FoxPro bija tā: ja mainīgais definēts pamatprogrammā, tas pieejams apakšprogrammā. Ja vajag definēt apakšprogrammā un lietot visur, jādefinē kā Public. Es te caurskatīju topikus, bet īsti nesapratu, kas man derētu: 1. variants, kad mainīgos posto (simulē postu) no lapas uz lapu kā formās 2. izmantot masīvu $_SESSION 3. ieslēgt GLOBAL VARIABLES=ON (neņemiet nopietni, tik daudz es laikam saprotu). Priecāšos par atbildi. zuiks@inbox.lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 3, 2005 Report Share Posted August 3, 2005 (edited) 2. būs tas pareizākais variants. 1-ais ar der, bet tas tik vienkārši kā 2-tas variants nerealizējas. 3-šais darbojās tikai viena pieprasījuma ietvaros. sesijas realizējas tā, ka katra skripta sākumā jāliek izsaukums session_start(), kas automatiski uzsāks/atjaunos sesiju, un tad visi mainīgie, kas padosies caur pieprasījumiem būs pieejami $_SESSION masīvā. Edited August 3, 2005 by bubu Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuiks Posted August 3, 2005 Author Report Share Posted August 3, 2005 Paldies, bubu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted August 6, 2005 Report Share Posted August 6, 2005 Kam interesē, kā bija FoxPro!? Labi, FoxPro zini, ko vēl vari pievienot? Vai C++ arī zini? Un kā ar JavaScript? P.S. Izlasi php manuāli par sesijām http://lv.php.net/session, nevis te dzen jokus par vienu no php pamatjautājumiem - ielogošanos un sesijām. Un tad vēl piemin kaut kādu FoxPro ... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted August 6, 2005 Report Share Posted August 6, 2005 Atkal Robis no alas izlīda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted August 6, 2005 Report Share Posted August 6, 2005 to4 ... Robis te wisus kritizee... nu es nezinu vai ielogoshanaas ir PHP pamati ... nju sesjijas jaaa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted August 6, 2005 Report Share Posted August 6, 2005 Sesijas jau tāpēc taisītas, lai varētu veikt šādas ielogošānās utml. Tas bija tas, kas viņam bija vajadzīgs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 6, 2005 Report Share Posted August 6, 2005 Robis acīmredzot uzskata, ka PHP ir The One and Ultimate Language. Citas zināt nav vērts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts