Jump to content
php.lv forumi

Izstrādātāja dokumentācija


F3llony

Recommended Posts

Hello, foruma biedri. 

 

Atkal nedaudz aktualizējies jautājums par izstrādātāja dokumentāciju (KB) rakstīšanu. Līdz šim šis jaukais pasākums tiek menedžēts ar Wiki palīdzību, bet labi sen neesmu skatījies neko šajā virzienā. 

 

Vai vēl ar vien aktuāla ir situācija kad instrumentu sort-of-profesionālu KB veidošanai ir vai nu DVS vai nu Wiki? Varbūt ir parādījušies kādi specializētāki instrumenti?

 

 

Also, nē, phpDocumentator2 PHP kontekstā ir API doki, ne KB. Ja tu par to iedomājies... :)

Link to comment
Share on other sites

Confluence ar dažiem Wiki, bet pamatā, tā kā sekojam Scrum procesam, taskos (iekš Jira) arī ir visa informācija par juser storiju.

Edited by daGrevis
Link to comment
Share on other sites

Pašā sākumā propject owneris izdomā, kas viņam ir nepieciešams. Tā rodas juzer storiji, kuri nonāk backlogā. User storijam sprinta sākumā, pirms planinga, tiek izveidots vismaz viens tehniskais tasks un tie nonāk sprinta taskos. To dara scrum masters, kurš nekāda gadījumā nav pasūtītājs (project owner). Tad ir planings, kur teams iet cauri taskiem un vienojas par original estimate. Tad sākas pats sprints, kurš ilgst apmēram divas nedēļas. Tad ir retrospektīva un demo, kurā atrāda paveikto projecta ownerim. Repeat.

Link to comment
Share on other sites

Es zinu, kas ir Scrum, un zinu, kas sm nav project owner. Es jautāju vai sm tev ir arī internal owner jeb projekta vadītājs, bet nu labi, obviously nav. 

To, ka owners kaut ko izdomā, neko nenozīmē un ar user story šeit ir pastarpināta saistība - ir juzer story, pret juzer story tiek veidoti uzdevumi - un parasti, tie nav viens divi. E.g. tas tiek menedžēts saistot atvasinātos uzdevumus ar user story tehnisko uzdevumu? User story taču var ar laiku arī mainīties. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...