marrtins Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Tāpēc jau es prasu, kur sākas appa un kāpēc mod_rewrite būtu jādara tajā app levelī. Tu saki tas sākas PHP. Tad varbūt php_gd arī jāimplementē PHP levelī? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Nu tas jau ir filozofisks jautājums, bet implementējot routingu appas levelā mēs iegūstam: 1. Vairāk funkcionalitātes ar to pašu tehnoloģiju. Droši varu teikt, ka PHP lielākā daļa šeit lasa daudz labāk par Apache vai Nginx konfigurāciju. 2. Lielāku brīvību serveru izvēlē. Vairāk nav svarīgi, kas _servē lapu_ (tas var būt jau minētais Apache vai Nginx, vai tas var būt kkas pilnīgi cits). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Kura appa nāk ar serveri? Scalas Play2 FW nāk kopā ar Netty serveri un man šķiet, ka tas pats django arī nāk kopā ar webserveri, protams abos variantos ir iespēja deploy-ot arī uz citiem webserveriem. Ja serveris ir atsevišķi, tad piekrītu daGrevis, ka vienīgai pareizais risinājums ir visus requestus sūtīt uz vienu entry point-u un visu pārējo veikt "app-as limenī". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eT` Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 Nu man jau pa lielam tā arī notiek. Visi requesti iet caur index failu, kas atkarībā no parametriem iekļauj attiecīgo kontrolieri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Django webserveris nav īsts webserveris. Tas ir domāts tikai lokālai ranošanai, kamēr appa vēl tiek izstrādāta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Django webserveris nav īsts webserveris. Tas ir domāts tikai lokālai ranošanai, kamēr appa vēl tiek izstrādāta. Django varētu tā būt, bet play2 webserveris ir diezgan advancēts (asinhrons, event driven) un tiek uzreiz ari izmantots produkcijai. Tad vēl tikko atcerējos, ka tieši tāda paša tipa webserveris ir arī nodejs un ari to izmanto produkcijā. Nodejs, ja neizmanto gatavus FW, web serveris pat tiek programmēts tieša veidā: var http = require('http'); http.createServer(function (req, res) { res.writeHead(200, {'Content-Type': 'text/plain'}); res.end('Hello World\n'); }).listen(1337, '127.0.0.1'); Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Ir atšķirība, vai webserveris ir tajā pašā programmēšanas valodā (PHP un PHP webserveris, Python un Python webservis, kā arī Java un Javas webserveris), vai pilnīgi citā (PHP un, teikim, Apache, kurš noteikti nav rakstīts PHP). Bet ok, tikai viedoklis. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Kāda tad tur ir tā atšķirība? Un ar ko atšķiras nav īsts webserveris no īsta? Kurš būs tas viedais? :) P.S. Erlanga yaws arī visnotaļ veiksmīgs, tas tā offtopikam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 (edited) Atšķirība ir veiktspējā, piemēram, PHP (5.4+) built-in webserveri production neizmantosi. Edited June 7, 2013 by jurchiks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Tātad, Apache nedrīkst izmantot (viss jātaisa app level), bet iebūvētais sucks? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Tātad, Apache nedrīkst izmantot PHP nedrīkst izmantot. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 (edited) Kā tu nonāci pie secinājuma, ka Apache nedrīkst izmantot?? Runa vispār iet tikai par routing/request parsing. Es vēl varētu piebilst, ka tad, ja routing ir web aplikācijas līmenī, tad tev ir izvēle, ko darīt ar invalid pieprasījumiem, toties tad, kad tas notiek webservera līmenī, tas 100% nonāk error logā. Mani, piemēram, nenormāli kaitina, ja manos error logos ir pilns ar visādu drazu, kuru saspamojuši idioti, kuri cenšās uzminēt visas eksistējošās lapas manā saitā, vai ar requestiem uz kkādām pirms 100 gadiem saglabātām lapām (Ctrl+S browserī, vecumdienās izdomā atvērt), kuras vairs neeksistē. Tas man smagi traucē saredzēt reālos erorus. Edited June 8, 2013 by jurchiks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Izvēle ir laba, jā. Bet es te vairāk runāju par to, ka appas levelī starp serveriem atšķirības nebūs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 (edited) Nu jā, mazāk konfigurācijas atšķirību starp webserveriem (vhosts), jo mazāk servera konfigurācijas vispār, to es arī tā, zemtekstā, domāju. Edited June 10, 2013 by jurchiks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Kā tu nonāci pie secinājuma, ka Apache nedrīkst izmantot??Viss jādara appas levelī ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts