Robis Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 Sveiki! Man jautājums ir nedaudz matemātisks, bet attiecas uz php! Tātad, uzdevums šāds: Ir array[] , kuras elementi 0, 1, 2, 3 utt. satur katrs kaut kādu stringa garumu (strlen). Ir arī mainīgais $str_length , kas satur kopējo stringa garumu, it kā visi array elementi saplusoti kopā! Vidējo viena stringa garumu dabūnam $strlength/(array[] elementu skaits). Man nepieciešams, lai atkarība no tā, cik mainās katrs array elementa length no vidējā lenght, vajag piešķirt viņam nepieciešamo daļu no kopēji atvēlētās, kopā 80 daļas, bet ne $str_length - garumi var būt dažādi, līdz ar to arī kopējais! Vai sapratāt ideju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 (edited) Manuprāt šādi (ja domā lineāru mērogošanu): $garumi = array(5,8,10,20); $str_length = array_sum($garumi); $sum = 0; $vieniiba = 80/$str_length; for ($i=count($garumi)-1; $i>0; --$i) { $tmp = floor($vieniiba*$garumi[$i]); echo 'Garumam nr.'.$i.', kuras garums ir '.$garumi[$i].' pieshkjiram '.$tmp." daljas\n"; $sum += $tmp; } echo 'Garumam nr.0, kuras garums ir '.$garumi[0].' pieshkjiram '.(80-$sum)." daljas\n"; Edited February 25, 2005 by bubu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted February 25, 2005 Author Report Share Posted February 25, 2005 Manuprāt šādi (ja domā lineāru mērogošanu): $garumi = array(5,8,10,20); $str_length = array_sum($garumi); $sum = 0; $vieniiba = 80/$str_length; for ($i=count($garumi)-1; $i>0; --$i) { $tmp = floor($vieniiba*$garumi[$i]); echo 'Garumam nr.'.$i.', kuras garums ir '.$garumi[$i].' pieshkjiram '.$tmp." daljas\n"; $sum += $tmp; } echo 'Garumam nr.0, kuras garums ir '.$garumi[0].' pieshkjiram '.(80-$sum)." daljas\n"; 14229[/snapback] Sorry, bet galīgi nedarbojas. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 Tad iedod piemēram kādus ieejas datus, un ko no tiem vajadzētu dabūt izejā. Citādi nesaprotu tavu problēmu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 Viņam ir array, kurā ir sabāzti veseli skaitļi, ir mainīgais $str_length, kurā glabājas kopējā array elementu summa. Tikai Man nepieciešams, lai atkarība no tā, cik mainās katrs array elementa length no vidējā lenght, vajag piešķirt viņam nepieciešamo daļu no kopēji atvēlētās, kopā 80 daļas, bet ne $str_length - garumi var būt dažādi, līdz ar to arī kopējais! gan es neizprotu :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
рпр Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 arii nesapratu, saakumaa itkaa summa, bet peec tam kautkaads videejo videejais... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted February 25, 2005 Author Report Share Posted February 25, 2005 bubu ideja bija pareiza, tikai cikls nepareizs, vajadzeja: for ($i=0; $i<count($garumi)-1; $i++) { $tmp = floor($vieniiba*$garumi[$i]); echo 'Garumam nr.'.$i.', kuras garums ir '.$garumi[$i].' pieshkjiram '.$tmp." daljas\n"; } Tada bij ideja. Atrisinaju! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 Nesapratu.. Ar ko mans cikls ir nepareizāks par tavējo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnisr Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 plzzz paliidzat kaads man ar apache + php konfiguraaciju! Vados peec laacz manuaalja bet nekas nesanaak! nja njem http://localhost tad apacis iet bet ja ar IP adresi tad nekaa! Conection timeout! Plzz paliidzat izmisusham cilveekam! tas viss man uz WINDOWS! Un sorry par cita topika piespamoshanu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 plzzz paliidzat kaads man ar apache + php konfiguraaciju! Vados peec laacz manuaalja bet nekas nesanaak! nja njem http://localhost tad apacis iet bet ja ar IP adresi tad nekaa! Conection timeout! Plzz paliidzat izmisusham cilveekam! tas viss man uz WINDOWS! Un sorry par cita topika piespamoshanu!Nav tev kautkas ar firewallu, kas nelaiž cauri Apačiku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 Un sorry par cita topika piespamoshanu! 14282[/snapback] Var redzēt, cilvēki galvu apspieduši. Ņem posto citā topikā, un vēl atvainojās par to, tā vietā, lai uzsāktu jaunu topiku! A moš tev ir iekšējā IP adrese, un nemaz nevar no ārpuses tikt klāt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts