nemec Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Varbūt kaut ko ne līdz galam sapratu, bet kāpēc nevar izveidot divus settings un settings-local? settings ir uzstādījumi un tad ar settings-local tiek pārrakstīta vajadzīga informācija priekš lokālas mašīnas. settings-local ir ārpus versiju kontroles un uz produkcijas vides tas vispār var nebūt. Savukārt uz dev mašīnas man tur sabāzti papildus parametri - sql logošana, pieprasījumi utt - visāda izstrādei vajadzīga informācija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Braucam auzās. Kaut kādu local un production failu veidošana un uzturēšana jau pēc būtības ir pretrunā ar topika sākotnējo vēlmi - AUTOMĀTISKU vides noteikšanu. Iespēja vidi noteikt automātiski dod iespēju izvairīties no muhļīšanās ar kaut kādiem failiem, "ka-tik-nejauši-nepārrakstu" konfigiem, utt. Man, piemēram, konfigā ir gan izstrādes, gan produkcijas DB konekcijas dati. Attiecīgi ar autodetektēšanu tiek veikts atbilstošs pieslēgums. Vairs nekādu traipu! <c> Balinātaja reklāma Ja vajag izsaukt arī no CLI, tad varbūt var lietot šādu triku? $o = array(); $r = false; exec('ifconfig', $o, $r); $ad = implode('', $o); if ( strstr($ad, '<insert your production server\'s IP here>') ) { echo 'PRO'; } else { echo 'DEV'; } Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 (edited) Produkcijā veikt papildus konnektu? Nu nu... ifconfig - tā ir piesaiste pie konkrētas platformas, pie tam, tāds ifconfig parasti atrodas /sbin/, kas parasti ir ārpus mirstīgo lietotāju PATH. Edited June 28, 2012 by marrtins Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Kādu papildus konektu? Kas, kad, kam? Ja serveris atrodas uz Linukša un katru nedēļu nemaina platformu, tad problēma atkrīt pati no sevis - uz Win kastes exec('ifconfig') "outputs" noteikti nesaturēs produkcijas servera IP adresi. :D Otrkārt - parasts lietotājs nevar izpildīt elementāras komandas? Kamoooon, nigga... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spainis Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 ar CI serveri uzbildot gala produktu, kas pēc tam tiek uz produkcijas uzstādīts, aizvietojot konfigu ar nepieciešamo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Tas atkal ierobežo uz to, ka ir kaut kas jābuildo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Labi, pārpratu par to autodetektēšanu - sapratu, ka tiek veikti divi mēģinājumi pieslēgties pie DB. Bet tāpat, katram pieprasījumam izsaukt ifconfig nav nekāds prāta darbs. Un es neteicu, ka parasts useris NEVAR izsaukt ifconfig, es saku, ka PARASTI tas ir ārpus PATH, attiecīgi, jālieto pilnais ceļš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 KISS! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Un es neteicu, ka parasts useris NEVAR izsaukt ifconfig, es saku, ka PARASTI tas ir ārpus PATH, attiecīgi, jālieto pilnais ceļš. Nu tad lieto, kur īsti problēma? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Nesaprotu, ko tu nesaproti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Es visu saprotu, bet tu nesaprati, ka, ja vajag norādīt pilno ceļu, tad stringu "ifconfig" aizstājam ar "path/ifconfig" un lieta darīta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 (edited) Es to ļoti labi sapratu, bet pārliekam softu uz citas kastes, kur ifconfig atrodas citur un tad brīnamies, labojam, vēlreiz testējam "autodetekt skriptu" tā vietā lai konfigā vnk norādītu "$dev=1" :D Edited June 28, 2012 by marrtins Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spainis Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Tas atkal ierobežo uz to, ka ir kaut kas jābuildo. integrēts process, kurā, piemēram, nolinto visu ko vien var, izlaiž visus unit testus, minificē visus statiskos resursus, uzstāda produkcijas vides mainīgos, un ja ir vajadzīgs, tad ar var automātiski uzstādīt produkcijā un cik tur ir palaist, piemēram, Ant build'u? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemec Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 (edited) Iespēja vidi noteikt automātiski dod iespēju izvairīties no muhļīšanās ar kaut kādiem failiem, "ka-tik-nejauši-nepārrakstu" konfigiem, utt. settings-local stāv iekš .gitignore, tātad to pārrakstīt nav iespējams. Pie tam glabāt kaut kur citur iestatījumus, kuri attiecas tikai uz konkrētu mašīnu, man neliekas pareizi. Edited June 29, 2012 by nemec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 spaiņa variants, protams, ir kruta. Bet praksē ieviest - tas nozīmē, ka katram mēslam ir jātaisa builds ar baigo overheadu, ja produkts nav diez ko liels. nemec, cik tev gadu, ka tu vēl esi tik naivs? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts