reiniger Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Sveiki Teiksim ir mājaslapa un tur ir kaut kāda forma kur var nosūtīt teiksim ziņu uz kādu no epastiem. Zinu ka gadās ka boti noķer un tad tur visādi brīnumi ik pa laikam sūtas no tās formas. Risinājumu var izdarīt ar pievienotu kaut kādu bilditi lai ievada burtiņus un cipariņus. piemēram reCAPTCHA. Bet cik noprotu tie boti pārlasa html un tad atrod form un tad sūta. Bet ja es šo formu teiksim caur Jquery iesauktu pec lapas ielades. Teorētiski ši forma VIEW PAGE SOURCE neparādas. Bet vai bots tā pat viņu var atrast? PS: Šis jautājums tāds vairak tikai zināšanai kā boti strādā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 iemācies CAPTCHA izmantot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 iemācies CAPTCHA izmantot. 'čapčās' boti 'kož' vaļā uz nebēdu :( palīdz tikai pret daļu botu, peidevām uzerim nedraudzīgi -- risinājums ar formas automātisku izsaukšnu neko daudz nedos, toties ja būs atsevišķa poga -> 'PARĀDĪT KONTAKT FORUMU', td tas varētu arī palīdzēt (protams ielādējot viņu, nevis tikai parādot) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiniger Posted March 21, 2012 Author Report Share Posted March 21, 2012 iemācies CAPTCHA izmantot. :) kā jau rakstīju tikai interese pēc pajautāju... Ja šādi teiksim taisītu, tad boti vienalga varētu noķert manu formu? <div id="form_load"></div> <script> $("#form_load").load("form.php"); </script> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cibiņš Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 (edited) Kapēc nevar pats uzmeikot piem kalkulatoru kas ikreiz ielādējot lapu ar formu automātiski mainās piem "5+3=" un tālāk useris pats ieraksta? Vai arī primitīvu vienkāršu jautājumu kur useris tālāk ieraksta atbildi? Edited March 21, 2012 by Cibiņš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 esmu vēl primitīvākus savu laiku atpakaļ darījis, kas lietotājam vispār neko nemaina - ar js uzģenerē hidden lauku un pārbaudi vai tas lauks atbilst noteiktām prasībām. automātiskie spameri uzreiz atkrita. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiniger Posted March 21, 2012 Author Report Share Posted March 21, 2012 PS: Šis jautājums tāds vairak tikai zināšanai kā boti strādā. Nedaudz atkārtošos. Es nemeklēju veidus kā aizsargāties! Man vienkārši interesēja vai mans piedāvātais variants ar derētu pret Botiem. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R21vo Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Atkarīgs no bota veida. Kaut kur bija manīti tādi kas saprot javascript, līdz ar to atradīs to formu arī zem ajaxa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 ja Tu to visu integrēsi tāpat kā captcha, tad nekas nemainīsies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts