Jump to content
php.lv forumi

cache


Aleksandrs

Recommended Posts

Kā ar php vislabāk cachot ne dinamiskos kodus?

 

Visu lapu cachojot dinamiskiās lietas saiet greizi, piemēram jaunās ziņas visu laiku tiek uzskatītas kā jaunās ziņas, līdz nebeidzas cacha laiks, tapēc ir nepieciešams nocachot visu pārējo kodu izņemot dažus gabalus, kuri mainās pie katras ielādes.

 

1) Ģenerēt ar php html failus, tad tos kodā tikai ar include iedabūt iekšā

2) Ar kādu php kodu, kas uz servera vai atmiņā(ka tik visu atmiņu nenorij) pats cacho attiecīgo kodu rindas

Link to comment
Share on other sites

Padomā par variantu izdzēst attiecīgo cache fragmentu pie ziņu atjaunošanas. Teiksim tev ir pilnīgi statiskas lapas, kuru cache laiks nav ierobežots - cache attīrās tad, kad tu kaut ko dari admin rīkā. Pie tam attīrās nevis visi cache faili, bet tikai tie, kurus tu aiztiec.

Link to comment
Share on other sites

Uzglabāt uz DB, tā pat jau DB tiek noslogots, tapēc jau tiek meklēta alternatīva cachot tos kodus kas vislaik nolasa no DB vai smagāku vai vieglāku info, tas ir smagāks nekā includots fails...

 

Ģenerēt failus un tos inclūdot, pats php nepiedāvā neko tādu unversālu iemontētu sevī?

Link to comment
Share on other sites

Ir, ir arī ieslēgts, bet kaut nezinu kapēc statistikā pie kāda jauna kverija neparādās ka tas tiktu iekešots, tā varbūt servera kļūda.

 

Gribētos gan gan kādu php risinājumu saveidot, tik vai katram lietotājam ģenerēt atseviški viņa statiskās lietas failos nebūs pārāk liela noslodze serverim...

Link to comment
Share on other sites

ja tu tās nekešosu pie katra pieprasījuma, tad gan jau nebūs lielāka noslodze. atkarīgs no tā cik bieži ģenerē tos html. ja tur vajag pamainīt lietotāju skaits lapā, tad tas noteikti nebūs ekonomiskāk.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...