Sasa Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Situācija sekojoša kā prātīgāk un labāk organizēt datus datubāzē, ja man ir nepieciešama tāda lieta kā Parent un šī Parent child. Uz doto mirkli paredzu tikai ka Parentam ir n daudz childu, bet childam citu childu nav. Glabāt vienā tabulā vai dalīt pa vairākām tabulām? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Viena tabula ar 2 kolonnām - id, parent_id Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 (edited) Kāda ir labāka prakse, ja Parentam nav Parenta tad parent_id laukā glabāt NULL vai tukšumu. Bet ja vēl tips ir svarīgs ar tipu var saprast ka man katrs items ir savā kategorijā iedalīts un lai vēlāk var izvilkt konkrētas kategorijas itemus prātīgi būtu ieviest papildu kolonas id_type un parent_id_type vai tas būs lieki un var šo savādāk realizēt? Būs laba tabulu struktūra ? tabulas nosaukums: pts_order_materials kolonnas: id | order_id | material_hc | material_type | added_at tabulas nosaukums: pts_assigned_materils kolonnas: id | order_id | material_hc | material_type | parent_material_hc | added_at Edited April 28, 2011 by Sasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackal Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 (edited) Domāju, ka tie type_..... lauki būs lieki. Man nav tik spēcīgas zināšanas iekš sql, bet liekas, ka otro līmeni vajadzētu varēt atrast bez papildus laukiem. http://explainextended.com/2009/03/17/hierarchical-queries-in-mysql/ http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet/35676730/nested-sets--get-only-nodes-at-certain-depth--level.aspx Edited April 28, 2011 by Jackal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 tas papildu lauks ir definēts tīri manām specifiskajām vajadzībām, nav saistīts ar līmeņiem. Laikam tā arī darīšu ka izdalīšu vēl vienu tabulu kurā būs tikai parenti un tad kad vajadzēs dabūt parenta childu skatīšos childu parentu tabulā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts