KarlisBa Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Sveiki! Es pārsvarā dzīvojos uz Windows OS vides un ar Linux man saskarties sanāk tik cik caur komandrindu vai kādreiz netīši gadīties Ubuntu vidē kaut ko programmēt, bet ne ilglaicīgi. Tomēr es kaut kā jūtu, ka man Windows sāk ar vien vairāk un vairāk piebesīties, tāpēc apsveru iespēju pāriet pilnībā uz Linux Ubuntu vidi. Tāpēc arī rakstu šo topiku, jo vēlētos uzzināt to cilvēku viedokli, kuri ikdienā strādā Ubuntu vidē, programmē tajā, un kāda vispār ir "dzīve" zem Linux platformas arī no parasta lietotāja viedokļa, jo pilnībā pārejot uz to arī visa "iedzīvi" turp tiek pārlikta - mūzika, video, dokumenti, ect. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Laba dzīve uz Ubuntu :) Tikai Ubuntu tavā vieta neko neizlems un nedarīs un tas sākumā var piebesīt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 esmu kādu laiciņu ar debian strādājis, apdeiti strādāja normāli. lielākā problēma bija ar flash playeri, bet tā kā izmantoju reti, tad arī nesatraucos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 pameklē logos refererus, no kurienes nāk tāds links. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 lielākā problēma bija ar flash playeri, bet tā kā izmantoju reti, tad arī nesatraucos. izmantoju Fedora ar flshu nebija pilniigi nekadu problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Par to Flash issue: http://news.ycombinator.com/item?id=2372096 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 (edited) Nu ja ar vidi saprot desktopu un tā aplikācijas,tad nemaz nav tādas "Ubuntu" vides,jo uz jebkura linukša,kas velk X-Window var uzmest to logu menedžeri,kas pašam vairāk tīk,vai instalēt vairākus,un pārslēgt no Gnomes uz jebkuru citu pēc vēlēšanās.Ubunts viekārši ir defaultā ar visu ko piebāzts,un tādēļ varētu likties normālākais,kaut gan ir labas alternatīvas,kā piemēram Mint. Par progām-vislielākais piedāvājums būs Gnomes un KDE4 logiem,bet uzinstalējot vajadzīgos libus,var laist jebkurai domātās.Ja par kodēšanu,tad KDE4 manā skatījumā ieliek ar pieejamās integrētās IDE's Kdevelop iespējām.Ubuntam gan defaultā nebūs :) Edited March 31, 2011 by 404 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wintermute Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Ak jel. Kāds sakars programām ar to vau tu izmant KDE vai Gnome ? Lai palaistu KDeveloper tev nevajag darbināt KDE ! Besides: gan Zend Studio, gan Aptana Studio, gan Komodo Edit, gan Netbeans ir pieejami uz visām OS. Un kas ir ar šito epidēmiju ar dažādām Ubuntu modifikācijām ?! Gribi ātru OS - iemācies uzinstalēt normālu distributīvu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Piemēram, wintermute? Kas būtu normāla distra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Es nekur neminēju,ka Kdevelop prasa instalēt visu desktopu.Man piemēram viņš iet uz Xfce4 bez nekādām problēmām,bet nedomāju ka topika autors ļoti ilgojas pēc 1300 libu instalēšanas,lai varētu palaist jebko uz jebkā.Runa gāja par vienu vidi,un katrs pats izvēlās sev tuvāko pēc tā,ko viņa var piedāvāt,un nav obligāti jāpārgrūž os ar ko lieku.Kura labāka-tas tāpat ir mūžīgais Flame War. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts