Jump to content
php.lv forumi

wintermute

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    144
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

wintermute's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. wintermute

    Mvc

    Ar ko īsti statiski mainīgies un funkcijas atšķiras no globāliem mainīgajiem no funkcijam iekš namespace ?
  2. Nu ja. Tu kā "WEB izstrādātājs" visu ko izperē sauc par MVC, jo ir taču tik kruti lietot MVC un visiem ir noteikt jālieto MVC. Bez MVC jau nu iztikt nekādi nevar. Tai pat laikā izskatās, ka tev nav ne mazākās nojausmas, kā tiek veidotas aplikācijas pēc nedaudz atšķirīgiem argitektūras principiem. Drošvien par MVVM vispār pirmo reizi padzirdēji lasot par backbone.js frameworku. FYI, server-side web framework'i, kuru reklamējas piesaucot MVC, lieto MVP un praktiski tikai ekskluzīvi šo pattern. CodeIgniter, CakePHP, Yii, Ruby on Rails, you name it.
  3. Intereseanti kā gan godājamais moderātors pie šāda secinājuma nonāca, es tiešām gribētu zināt kur viņš šadu informāciju izlasīja. Cik zinu ka Martins Fovlers tādas muļķības rakstījis nav? Parasti gan MVC elementu uzdevumi ir šādi : Model - domeina biznesa logika View - presentācijas loģika Controller - Model un View stāvoklā maiņa Tātad, tieši kāds kur ietilpst jēdzieni "lapa" un "elementu skaits lapā" ? "Lapa" ir tomēr, IMHO, koncepts kas iederās prezentācijas loģikā. Protams šis viss sadalījums ir pieejams tikai tad, ja Model nav aizstāds vienkārši ar nespējīgu ORM un View nav kļuvis par sinonīmu templeitam. P.S. Visi php fremewokr'i, kuru aprakstos is svinīgi paziņots, ka viņi realizē MVC arhitektūru, melo. . Klasiskais smalltalk MVC nav web'ā realizējams ( un nē, MVC nav "stiepjams" jēdziens, sasaiste starp struktūrām ir ļoti precīzi definēta), jo Model un View is savā starpā saistīti caur Observer patternu. Tā vietā web'ā tiek pielietoti citi arhitektūras patterni: Model2 MVCatšķiras no klasiskā MVC ar to, ka datu plūsma starp M un V ir apgriezta. View izsauc metodes uz Model un pats pieprasa datus. MVVMM un V savstarpēji komonicē caur VM. ViewModel funkcionē kā saskarne caur kuru View pieprasa datus no Model un atbild par reālās informācijas konvertēšanu formā, kas saprotama View. MVPM un V savāstarpā nekomunicē, Presenter structūra veic pieprasījumus Model objektam, noformē datus un padod tos View. ( visizplatītākais starp php frameworkiem ) P.P.S HMVC arhitektūrai patiesībā ir ļoti limitēts sakars ar MVC. Šī arhitektūra ir daudz ciešāk saistīta ar PAC principiem.
  4. Jap .. tad gad lapa nonāk browserī, php par t vairs nav atbildīgs. Jebkurā gadījumā jautājums nav īstajā kategorijā. Ja tu gribi nomainīt īslaicīgi tikai kaut kādu teksta fragmentu, tad to var izdarīt ar primitīvu javascript. Nāksies iemācīties to .. Jebkas vairāk būs tev par sarežģītu.
  5. Tādā gadījumā es veidot piekrasījumu kā vienu parametru : http://who.cares/controller/action/param1/param2/etc kuru, ja pieejams mod_rewrite vai tā analogs, pārraksta kā : http://who.cares/index.php/controller/action/param1/param2/etc un, jā, šitas strādā uz visiem browseriem .. tāds kā nabagu url.rewrite Šitāda linka saturs parādīsies iekš $_SERVER['PATH_INFO'], kuru pēc tam tu caur vienu vai vairākiem preg_match(). Ja tu izmantosi switch priekš šādām operācijām , tad to iegūsi ļoti lielu un praktiski nenotestējamu koda gabalu.
  6. A kurā brīdī tu to skriptu pievieno ? Varbū DOMs vēl nav uzģenerējies. Šitādus skriptus vajag pievienot pirms aizverošā </body> taga
  7. Izdrukā to rindu : print_r( "select a.*, b.nosaukums as raz,b.id as raz_id, DATE_FORMAT(j_until,'%d/%m/%Y') as pro_new from prod_apr a, razotaji b left join jaunumi j on j.j_proid=a.id where a.razotajs=b.id and grupa_id=".$row['id'].$tmp." order by ordnr " ); Un iebaro pa tiešo SQL ( droši vien ka caur phpmyadmin ). Protams pirms tam noformē kveriju, lai vieglāk atrast kurā rindā ir kļūda.
  8. 1. izmantojot ENUM rodas situācija, ka dati atrodas tabulas shēmā. 2. ENUM kolonās dati tiek definēti kā string's, bet glabāti kā skaitlis. 3. vērtības ENUM kolonā ir piesaistītas secībai, kurā tu tās definēji 4. pievienojot jaunu variantu, ir jāatkārto visas iepriekš esošās vērtības precīzi tādā pašā secībā 5. ja tu vairs neizmanto kādu vērtību, tā tik un tā ir jāatkārto pie katras tabulas alterācijas Tām vērtībam būtu jābūt citā tabulā un piesaistītām caur FOREIGN KEY.
  9. Beiz lietot timestamp(14) un sāc apgūt manuāļa lietošanu : http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/timestamp.html Kāpēc image_id defaultā vērtība ir strings ? Kāpēc tu izmanto enum ? Ko nozīmē "KEY `thread_status` (`thread_status`)" ? Un tieši kāpēc tu lieto MyISAM dzini !?!
  10. wordpress is opensource. see it for yourself.
  11. Tu ņirgājies, ja ? Ja !? WP ir procedurāls spagettī koda gabals.
  12. Tad tu gibi teikt, ka tavs iedomātais jebkurš lauž tikai vecas wordpress versijas.
  13. google: "mod_rewrite www" Liekas tas būs tas ko tu meklē
  14. gta1151, liekas ka tu nezini par tādu SQL funkciju kā NOW() ( pieņemu, ka zini tikai mysql ).
  15. Vai arī uzliec JS, kas reizi minūtē ( 2ās , 5ās , whatever ) "pingo" serveri + tas ko briedis teica. Tad tu redzēsi kā online arī tos cilvēkus, kuri vienkārši lapu tur tab'ā atvērtu.
×
×
  • Create New...