labaiss Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Man tikai viens īss konkrēts jautājums: Kādu unikālu informāciju glabāt session? ar to ir domāts - piem., user ID. Doma vnk pēc šīs unikālās informmācijas, lai pēc tam var veikt SELECT jebkurā lapā pēc SESSION parametra.... p.s. vai varbūt vispār kaut kā savādāk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rincewind Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Man tikai viens īss konkrēts jautājums: Kādu unikālu informāciju glabāt session? ar to ir domāts - piem., user ID. Doma vnk pēc šīs unikālās informmācijas, lai pēc tam var veikt SELECT jebkurā lapā pēc SESSION parametra.... p.s. vai varbūt vispār kaut kā savādāk. Man liekas tu no nepareizās puses tam visam piegāji. Glabāt vajag to ko izmantosi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
labaiss Posted February 12, 2011 Author Report Share Posted February 12, 2011 (edited) ne, ne - esmu dzirdējis ka SESSION nevajag glabāt svarīgu informāciju. Un man SESSION nepietiks vietas lai to visu saglabātu :D - kaut gan 4kb...... :D un manuprāt nekas slikts jau nav - ja piem.,katrā lietotāja lapā veikšu vienu pieprasījumu DB - nav jau tas tik lēns process - man liekas... Edited February 12, 2011 by labaiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rincewind Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 ne, ne - esmu dzirdējis ka SESSION nevajag glabāt svarīgu informāciju. Un man SESSION nepietiks vietas lai to visu saglabātu :D - kaut gan 4kb...... :D Visa SESSION infa glabājas uz servera, lietotājam ir tikai viņas identifikators. Vai tad ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Sesijā glabājas id, laiks (kad pēdējo reizi manīts), pārlūks, IP (nav ieteicams). Datubāzē glabājās pārējais, ko vari dabūt izmantojot minēto id no sesijas. =] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
labaiss Posted February 12, 2011 Author Report Share Posted February 12, 2011 (edited) Sesijā glabājas id, laiks (kad pēdējo reizi manīts), pārlūks, IP (nav ieteicams). Datubāzē glabājās pārējais, ko vari dabūt izmantojot minēto id no sesijas. =] tieši tā arī daru: session id user_agent last_activity + tagad arī user_id P.S. Rincewind varbūt kaut ko pārprati - es gribēju dzirdēt to ko daGrevis teica :D - bet tā pat paldies. Edited February 12, 2011 by labaiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Nu session_id nav nekādas jēgas pārglabāt. Viņš jau ir saglabāts cepumos! =] P.S. Kā Tu nezinot "user_id" uzzināji kas tas par lietotāju? O.o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Ja tas ir nepieciešams, sesijā droši var glabāt visu to informāciju par lietotāju, kas var būt vajadzīga katrā pieprasījumā. Piemēram, ja tu header stūrī attēlo lietotāja username, tad to droši vari glabāt sesijā, priekš kam no lieka izmantot db. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
labaiss Posted February 12, 2011 Author Report Share Posted February 12, 2011 (edited) Nu session_id nav nekādas jēgas pārglabāt. Viņš jau ir saglabāts cepumos! =] P.S. Kā Tu nezinot "user_id" uzzināji kas tas par lietotāju? O.o nu piemēram user_id vietā es varu glabāt user_email (manā gadījumā, tas būs arī unikāls) - uzzināšu, kas par lietotāju. + BET piekrītu - viss labāk ir glabāt user_id - jautāju jo vēlējjos pārliecināties... Edited February 12, 2011 by labaiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemito Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Pietiek, ka glabā ID, last_activity, user_agent un vsjo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts