Jump to content
php.lv forumi

OBEK.lv


Recommended Posts

Sveiki!

Ilgi prātoju vai rādīt, vai nē, savu veikumu, līdz sāku rakstīt. Lapu es uztaisīju apmēram ap jauno gadu, tā sāka strādāt kaut kad februārī, un kopš tā laika aktivitāte tajā nav tik liela kā es gribētu, bet par to jau es arī nebrīnījos, tas tā vairāk paša priekam. Neizplūdīšu runās par to, kas lapā ir, un kam tā ir domāta, to var ērti izlasīt tās pirmajā lapā. Tie kuri lieto IE un Operu(nezinu vai tā ir visām versijām), tad tiem lapa neattēlosies tik smuki kā es gribētu, jo man tur labpatikās izmantot CSS3 elementus. Lapa pašlaik ir pieejama latviešu valodā, bet to varētu ļoti ērti integrēt jeb kurā citā valodā, praktiski visi nemainīgie teksti ir saglabāti vienā failā, jeb ir iespējama daudz valodu sistēma. Cik atminos, tad lapu no 0. taisīju apmēram 3 mēnešus, bet kopš tās palaišanas tā ir piedzīvojusi vairākus vizuālus uzlabojumus, kuri ir pārsvarā saistīti ar izvirtīgo CSS3 lietošanu, bet no tās ir arī izgrieztas pāris tehniskas fīčas, kuras kā nolēmu pirmajai versijai vēl nebija vajadzīgas. Pašlaik "gandrīz pabeigta" guļ man datora arhīvā sekošanas sistēmu, ar kuru varētu +/- "real time" ar 5-10 sekunžu atstarpi sekot jeb kuram jautājumam nepārlādējot lapu, bet ar to vēl ir problēmas manu zināšanu trūkumu dēļ attiecībā uz jQuery... Lapai noteikti ir pa pilno bagu un trūkumu, kurus Es ar savu iesācēja aci neredzu, bet man personīgi visvairāk nepatīk, ka neesmu piestrādājis pie "urļiem", un "dizains" jau arī nav nekāds, jo visu lapu esmu taisījis es pats no 0, protams, izņemot jQuery bibliotēku, un ķēriena uz vizuāli izskatīgām lietām man kā redzat nav :D . Pats kods man arī vairs nepatīk, jo nu jau rakstu ne tik haotiski, un ieturu kaut kādu savu stilu, tāpēc, atklāti runājot, labot šo lapu nav tā ērtākā nodarbe. Portāls, protams, ir 100% kontrolējams ar visādām admina fīčām, tāpēc varu izdzēst un atjaunot, ko vien gribu. :)

 

Laikam būšu sarakstījis pārāk daudz, un neko konkrētu. Ja kāds lapā piereģistrējas, tad neatteiktos uzklausīt jūsu viedokli, bet cik palasot citu - profesionālāku darbu kritizētāju komentārus - man māc šaubas vai bija pareizā doma to šeit rādīt... Ne lieki būtu piebilst, ka Es vēl mācos vidusskolā, un šogad beigšu 11. klasi, kas savukārt nozīmē, ka šis nav mans maizes darbs.

 

Ā, jā, par nosaukumu nediskutējam, jo tādu es to gribēju, tāds tas paliks un tāds man patīk. :)

 

Portālu apskatām šeit - http://OBEK.lv

Edited by KarlisBa
Link to comment
Share on other sites

Portāla lietošana bez reģistrācijas būtu visai apgrūtinoša, bet kaut kad tuvākajā laikā plānoju ieviest reģistrāciju caur (facebook, twitter, draugiem) profiliem, jo mūsdienu vidējais interneta lietotājs ir ļoti slinka persona, lai gan reģistrācija šajā portālā īstenībā jau neprasa baigi ilgo laiku.

 

Par CSS3 atļaušos nepiekrist, jo daudzi, pat "mega" lieli portāli kā youtube izmanto CSS3 diezgan daudz. Arī tas pats google wave, un citi google produkti.

Link to comment
Share on other sites

Es ar par CSS3. Ja lietotājs lieto browseri, kurš neatbalsta CSS3, tad viņš pats vien vainīgs, ka neredz CSS3 dizaina elementus.

 

Noteikti vajag, lai jautājumi un atbildes ir pieejami arī nereģistrētiem lietotājiem, galvenokārt tas ir svarīgi, lai google bots var tos noindeksēt un tie meklētos. Ja sataisīsi labu SEO, tad ar laiku (pāris mēneši), tavs lietotāju ģenerētais kontents var atnest lielu daudzumu trafika tieši caur googli un, ja taisies ieviest kādu monetizācijas veidu portālam, tad papildus trafiks ir papildus nauda.

Link to comment
Share on other sites

Man jau bija plāns ļaut pašu lapu aplūkot nereģistrētam lietotājam, neko tajā nedarot, bet šī ideja arī tik pat ātri pagaisa, jo tur būtu vajadzīgas tiešām ļoti lielas koda korekcijas, bet par jautājumu un atbilžu rādīšanu sākuma lapā doma man bija, vienīgi vēl nav sanācis laika tam pieķerties klāt, jo tur tad arī ir jāmaina sākuma lapas izkārtojums.

Link to comment
Share on other sites

To es nenoliedzu, ka tāda jau ir, te pat Latvijas apmēros lielākais no tādiem, cik noprotu, ir pajauta.lv. Nu teiksim tas ar ko šis projekts atšķiras no pajauta.lv ir tas, ka šeit viss ir daudz detalizētāks un informāciju var atlasīt un sakārtot daudz detalizētāk, pluss vēl ir iespējams iekļaut aptaujas jautājumos, var veidot privātas diskusijas, kurās var piedalīties, teiksim no 2-2000 cilvēkiem, tādas lietas tam pašam pajauta.lv nav. Šajā projektā ne tikai var norādīt kādai mērķauditorijai ir domāts jautājums, bet tie arī pēc tam tiks atlasīti un parādīti cilvēkiem, kuri varētu zināt uz tiem atbildes, tāpēc ir arī tās publiskās grupas, un jānorāda tuvākā pilsēta. Pirmajā versijā bija vēl iespēja izveidot lietotājiem pašiem interešu grupas, kurām uzdot jautājumus, bet to aplikāciju es pagaidām noklusināju, jo sākumam tā gluži nav vajadzīga. Tā pat ir noklusināta arī aplikācija par konkrētas dzīves vietas norādi pēc trīs principiem (vēsturiskais reģions, novads, apakš pagasts). Tādējādi var uzdot jautājumu detalizētam ģeogrāfiskas reģionam Latvijā, bet nu šo varēs aktivizēt, kad būs vairāk lietotāju, jo no šīs arī sākumā jēga gluži nav nekāda, vien mazina vēlmi cilvēkam reģistrēties, jo vairāk informācijas ir jāievada.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...