Jump to content
php.lv forumi

Kā uzsetot guest id


foxsk8

Recommended Posts

Sveiki. Muļķīgs jautājums, kā lai pareizāk uzseto guest id, respektīvi, to id plānoju nodot pasūtījumu formai, kur pēc tam id tiks iesetots datubāzē.

 

Reāli lai nesanāk tā, ka vairākiem viesiem, reizē veicot pasūtījumu būtu vienāds id, kā to vislabāk uzsetot? Ņemt pēc datuma + laika, vai kā savādāk?

 

Idejas?

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Varbūt darīt tā, ka formu atverot, tā skatās kāds id ir pēdējais iekš datubāzes un jauno vajadzīgo id, uzseto kā +1, bet tad atkal pastāv iespēja, lietotājiem reizē submitot formu un dabot kļūdu. Vienīgi tad + 1 (rand 1,50)

Link to comment
Share on other sites

Jāzin sākumā. Ja būtu reģistrētiem lietotājiem, tad jau nebūtu problēmu, insert id where user_id = $id, tad jau viss būtu skaidrs, bet reāli viesiem nav zināms tas ID, tāpēc vajag to sākumā iedabot iekšā. Datubāzē, tas būtu vienlaga, kā viņš iet, 1,2,3 vai 20, 34, 45

Link to comment
Share on other sites

Hmz, waplet, reāli jau es arī domāju, kā to salīdzināšanu lai veic, jo reāli tiklīdz atver lapu, ir forma, 3 iespējas, maksāt ar paypal, prosta aizpildīt formu, vai maksāt ar banklinku, tātad reāli lai es pēc tam varētu izveidot kaut kādu jēdzīgu paneli, man no pirmās formas, jebkurā gadījumā tas viesu ID, arī jāpadod uz banklink formu, respektīvi sanāk multi form submit. Tāpēc es nezinu, kādas tur diži salīdzināšanas varētu veikt, uztaisīt, etc. Labāk būtu paredzēt katram viesiem, unikālu id, uzreiz. Nu varianti ir dažādi, meklēju variantus. Vēl kādas idejas?

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, 2easy, palaboja manu domu, nevis guest id, bet order id :D :D :D ļoti atvainojos. Bet nu order id, tik un tā būtu tas pats, kas guest id, reģistrētie lietotāji nav patreiz paredzēti, tas piemērs bija vairāk kā salīdzinājumam.

Link to comment
Share on other sites

a kam tev vinju?

too id pieliec beigas , tad kad izveido Orderi Un pats Order ..

tas ir ..

Savac visus datus, un kad useris veic pasuutijumu ( izvelas mksajumu etc) izveido DB Orderi , kuram ID buus jau unikals ..

Ja nepieciesams adgriiez shamo userim ( teiksim lai zinatu savu ID etc ..)

talak jau veic Bankas etc piepraisjumu ar kuru arii stradaa...

teiksim klients grib maksat caur banku, nu izveido Orderi, veic pieprasijumu bankai, ja banka noraida pieprasijumu, tad pie Ordera pieliec ka Pieprasijums noraidiits, un pazinjo Userim ka darijums nav apstiprinaats, ja skamais izvelas citu maksasanas veidu, tad veido Jaunu Orderi Un atkarto visu no sakuma ( Katru reizi veido Jaunu orderi ( velak var lieti nodereet ) )

Ja darijums ir Veiksmiigs tad BANKA ADGRIEZIIS atpakalj tvu iesniegtoo ID ..

 

Ta kaa faktiski tev nemaz nav ieprieks jazin tas ID ...

edit: nu ja ja suuta SMS tad id jatgriezj Klientam, lai zin ko suutiit...

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

Es gribu tos visus orderus normālā admin panelī iemest, lai reāli es pēc tam varu pēc kaut kāda kritērija viņus atlasīt, veikt kādas atskaites, pa teiksim, cik mēnesī man ir bijuši orderi, etc. Gribu to visu jau iekš lapas paneļa, nevis tagad bankā skatīt.

 

Otrs, reāli stāsts tak ir par to, kā to order ID uzsetot, jo reāli ja es ņemu maksāt bankai, es bankas orderim nevaru nosūtīt name, adress, bla bla bla, līdz ar to, ja man kāds samaksās tagad ar bank banklink, es nezināšu kam piegādāt to preci :D :D tāpēc arī vajag šādu risinājumu, ka viss ir apkopots, un ir katram unikāls ID, kur:

 

1. Cilvēks ja izvēlas parasto formu, viss iesetojās db

2. Ja cilvēks paņem bank banklinku, tad arī, visi augstākie dati no formas, tas ir vārds, adrese, bla bla bla insertojās db. Reāli visai datubāzei ir klāt lauki priekš bankas, tātad ID visiem ir vienāds, klāt nāk statuss un ammount, reāli no bankas atgriesto rekvestu man attiecīgi updeitosies datubāze šādā formā

 

Insert into orders where id = $id (šitais jau būs abiem vienādi, maksā caur banku vai prosta forma ) tālāk ammount un servise, beigās es varēšu izveidot tā, redzēt, kurš tad man ir maksājis uzreiz, vai arī kurš grib maksāt ar pārskaitījumu vai arī preci saņemot, etc.

 

Visa nelaime ir tā, ka vajag jau atverot formu, uzsetot unikālu Order ID visam. Un pie formas submit, tad tas ID arī iesetosies, jo nav vērts viņu insertot, ja cilvēks atver formu un aizver.

 

Nu ātrumā izstāstīju visu domu, tātad mani varianti, order ID veidot pēc esošā time, līdz ar to es varu iegūt unikālus ID, vienīgi viņi būs baigi garie, otrs vai arī veikt kaut kādu pārbaudi +1 kuram vēl pieskaitās random skaitlis.

 

Vienkārši vai tāda ID = time ir reāli veidot, vai nav. Savādākas iespējas, kā iesetot unikālu ID, es neredzu, nezinu, nevaru izdomāt.

Link to comment
Share on other sites

kamēr useris vēl tikai shoppingo, cart/basket saturu glabā sesijā. kad jau viņš raksta savu piegādes adresi un personas kodu (ja vajag izrakstīt rēķinu), tikmēr vēl tev nevajag to order id. tikai kad viņš/a submito pēdējo formu un visi dati ir savākti, tad tikai to visu beidzot inserto db un iegūst order id, ko pēčāk var menedžēt admin panelī (līdz tam tas ir tikai "draft"). uz banklink arī viņu nosūti tikai tad, kad visu info jau esi dabūjis un insertojis db. tāpēc, ja visu dari pareizi, tad pa ļubomu tev order id būs tieši tad, kad tev tas būs vajadzīgs (un ne agrāk)

 

vilks, ieraksti gūglē "adgriezt"

Edited by 2easy
Link to comment
Share on other sites

skaidrs, dašlā. :) Var slēgt ciet. Maind pārslodze dara savu. Kam negadās. :)

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...