renathy Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Atceros, ka kaut kur sho jau lasiju, varbut kads var iedot linku/s vai atbildet... Kuros gadijumos labak izmantot MySQL joinus (vai vairak tabulu savienoshanu) un kuros - to pashu veikt ar PHP laizhot vairakus vaicajumus? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eT` Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 es visos gadījumos labāk JOINotu, bet tas jau esmu tikai es :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Protams, joini būs daudz ātrāki, jo nav katru reizi jāslēdzas klāt DB, nekā tas ir jādara, kad veic vairākus kvērijus... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Ne vienmēr JOIN'i būs ātraki, IMO. Pie lieliem datu masīviem var izrādities ka vairāki selekti ir veiklāki :) bet nu es gaidu Gints Plivna atbildi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2easy Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 dažreiz labāk ir kko nokopēt, lai nebūtu jādžoino. protams, tā ir atkāpšanās no normalizācijas, kar ir pamatā relāciju datubāzēm, toties tas nāk par labu performancei un savā ziņā arī atvieglo kodēšanu (nju vismaz selektus). tas nekas, ka pie update būs vairāk jāapdeito, toties SELECT ir 90% no visām darbībām un, galvenais, ka tie ir max ātri. vnk jārīkojas atkarībā no situācijas. dažreiz join, dažreiz data copy, dažreiz vairāki selekti, ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts