Jump to content
php.lv forumi

par to kaa veertiibas saglabaajaas datubaaze mysql


eddiboy

Recommended Posts

Kaut gan jaunie ieraksti tiek ielikti ar jaunu id kas ir auto increment taatad katrs naaoshais skaitlis ir lielaaks par naakosho, bet peec tam apskatot tabulu - vienalga kaa vai caur php admin vai pieprasot datus ieraksti ir jauktaa kaartiibaa kaut gan uz id lauku ir uzlikts indekss! Tieshaam neesu speciaalists taapeec varbuut kaads vaeetu pateikt kur tas apliitis pasleepts? Paldies jau ieprieksh!

Link to comment
Share on other sites

Jaa to es saprotu maaku sort taisiit bet gribu zinaat vai datubaazee pashaa ir kaut kaada iespeeja lai vinji saglabaajas augoshaa vai dilstoshaa seciibaa! Nu piemeeram ir tikai divas kollonas tabulaa: saucaas id un vaards. Ielieku pirmoreiz ieksh vaards - artis; otreiz - jaanis; treshoreiz - agris, tagad sanaak ka artim id ir 1, jaanim 2 un agrim 3, bet tabulaa vinji ir sglabaajushies(id)piemeeram 2 3 1, kaa lai dabuun taa lai vinji tabulaa kaartotos peec taa kad vinji ir ievietoti nevis haotiski?

Link to comment
Share on other sites

Datubāzes nav nekāds excelis. Tajās nekāda mūsu iedomāta kārtība (piemēram pēc kārtas ievietojot ierakstus) nepastāv. Atļaušos pacitēt savu piezīmi pie SQL Select teikuma apraksta:

Ja dati ir nepieciešami noteiktā kārtībā, tad vienmēr ir jālieto ORDER BY klauza. SQL standarts nosaka, ka bez šīs klauzas atgrieztā kopa ir sakārtojumā, kas ir implementācijas specifisks. Tas nozīmē, ka sakārtojums ir patvaļīgs un piedevām var mainīties no vienas un tās pašas datubāzes versijas uz versiju. Piemēram Oracle negarantē nekādu sakārtojumu bez ORDER BY klauzas un izpildot vienreiz vaicājumu tas var būt vienā sakārtojumā, bet nākošajā reizē pavisam citā sakārtojumā.

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...