yeahz Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 (edited) Nesaprotu, kas par vainu, izmēģināju visdažādākos veidus, kā, piemēram: RewriteEngine on RewriteRule ^([^/\.]+)/?$ /index.php?page=$1 [L] RewriteEngine On RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)$ index.php?page=$1 RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/$ index.php?page=$1 Šie nenostrādāja, gribu lai iznākums ir šāds: http://www.example.com/category Nostrādāja tikai šis: RewriteEngine on RewriteRule ^([^/\.]+).htm$ index.php?page=$1 [L] mēģināju novākt tos ".htm", bet tad atkal nestrādā. mod_rewrite ir ieslēgts. Edited August 4, 2009 by yeahz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waplet Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Tu zini kam ir domāts [L] vispār? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?page=$1 [QSA,L] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 klausi endrju.. es tieši tādu pašu izmantoju - sūtīt visus URL-us uz galveno .php un tad tur apstrādāt kā sirds vēlas.. nevis murgot iekš .htaccess Iekš .htaccess var switčot, ja zini, ka preg `rule` nebūs sarežģīta un redirekts uz kādu citu statisku lapu, bet ja visi pieprasījumi iet uz vienu .php, tad gan nav jēgas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yeahz Posted August 4, 2009 Author Report Share Posted August 4, 2009 Nestrādā, ierakstīju to iekš .htaccess Tu zini kam ir domāts [L] vispār? Nē, nezinu, un tu zini? nevis murgot iekš .htaccess Kur tad ir jāraksta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Nē, nezinu, un tu zini? L - last. tas noziimee, ka peec shitaas rules, citi ruljlji neizpildiisies tev vispaar ir eneibloti htaccess faili? ja kljuudas nav, tad iespeejams vajag noraadiit pareizo RewriteBase Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yeahz Posted August 4, 2009 Author Report Share Posted August 4, 2009 Un kur var pārbaudīt vai ir atļauts izmantot htaccess? // Bet ja man strādāja tas viens variants augstāk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 ja nestraadaaja endrju rakstiitais, tad probleema ir citur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Man ir aizdomas, ka viņš nav ielicis AllowOverride iekš apache konfigurācijas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waplet Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 L - last. tas noziimee, ka peec shitaas rules, citi ruljlji neizpildiisies tev vispaar ir eneibloti htaccess faili? ja kljuudas nav, tad iespeejams vajag noraadiit pareizo RewriteBase Eh, es to gribeju pateikt, jo tieši vakar izlasīju basics par mod_rewrite :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yeahz Posted August 5, 2009 Author Report Share Posted August 5, 2009 Man ir aizdomas, ka viņš nav ielicis AllowOverride iekš apache konfigurācijas. Ir ieslēgts. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Ir ieslēgts. Klau, kas tad īsti nestrādā? mod_rewrite nestrādā, kā ceri vai vispār nestrādā? Un pārbaudi vai tiešām Tev .htaccess ir ieslēgts. Ieliec tur "Deny from all" un paskaties vai netiec lapai klāt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yeahz Posted August 5, 2009 Author Report Share Posted August 5, 2009 Es nezinu kas strādā un kas nē, varu pateikt tikai to ka mod_rewrite ir ieslēgts, AllowOverride ir uz "All", nu un ja parādās šis teksts, kad ieraksta "Deny from all", tad jau .htaccess ir ieslēgts. Varbūt vaina ir kodā? Varbūt rakstu kodu kaut kā nepareizi? Tādi varianti arī pastāv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 a tev saakumaa ir pielikts: RewriteEngine on RewriteBase /cars/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yeahz Posted August 6, 2009 Author Report Share Posted August 6, 2009 Atradu vainu, bet diezgan tizla vaina. Tagad ja neviens nedos padomu, nāksies pārtaisīt visus failus. Nu lieta ir tāda, ka lietoju šādu sistēmu - ir fails header.php kurā ir visas funkcijas, pamatdizains (<html>, <head>, un galvenie DIV), šis fails tiek inklūdots (include) iekš index.php faila augšā, un ir funkcija footer(), kur ir visi nobeigumi, kura atrodas index.php beigās. Visi pārējie faili tiek inklūdoti un tajos netiek rakstīti nekādi include("header.php"), šie visi faili tiek switchoti iekš index.php, apmēram šādi: switch ($_GET['page']) { case "forum": include("forum.php"); break; } Tātad lūk kur uzrodas šis index.php?page=forum. Bet problēma bija tāda, ka es, piemēram, kaut vai tajā forum.php ierakstīju augšā include("header.php") un apakšā ierakstīju footer(); un viss nostrādāja. Tagad sanāk tā tizli, jo es galvenokārt šādu sistēmu veidoju tikai pātēc lai nav katrā failā katru reizi jāraksta tie papildinājumi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts