1mher3 Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 (edited) Es taisu iespēju apmeklētājiem pievienot komentārus un ir nepieciešams ierobežot to garumu. Pie datu ievades formā noteicu maksimālo simbolu skaitu, bet tas risinājums der tik priekš apzinīgiem komentētājiem. "labvēļi" var pierakstīt pilnu formu ar tekstu bez atstarpēm vai saspiest 1+[enter] 2+[enter] ... 100+[enter] iekļaujot tādus komentārus tiktu sabojās web lapas plānotais satura izvietojums. Tā ir tāda populāra lieta ka noteikti ir gatavi labi scripti datu pārveidošanai rādīšanai draudzīgā formātā, bet google.com neizdevās atrast (iespējams nemeklēju pēc pareiziem keywords). Tā kā nevaru atrast, būs jāiemācās un jāuztaisa, bet īsati nezinu kādas PHP funkcijas jālieto. Ar kuru funkciju lai panāk ka PHP pārbauda un ieliek atstarpi ja teksts bez atstarpēm ir garāks par piem. 30 simboliem? Vai ir iespējams ar PHP izkaukulēt rindu skaitu kuru tas teksts aizņems? Edited June 17, 2009 by 1mher3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 Šķiet, ka kaut kad sen te jau bija diskusija par daudzo enteru tēmu. Daudzos newline'us aizvietojam ar vienu: $str = preg_replace("\n+", "\n", $str); Savukārt pārāk garos vārdus lauž ar wordwrap(), un $break es drošvien liktu (vairāk te). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werd Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 function ismaxlength(obj){ var mlength=obj.getAttribute? parseInt(obj.getAttribute("maxlength")) : "" if (obj.getAttribute && obj.value.length>mlength) obj.value=obj.value.substring(0,mlength) } <textarea onkeyup="return ismaxlength(this)" maxlength="200"></textarea> Šādi ar JavaScript to var panākt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1mher3 Posted June 17, 2009 Author Report Share Posted June 17, 2009 Paldies par atbildēm. To tēmu par daudziem enteriem nesanāca atrast. Ir ideja $a - noteikt $comment simbolu skaitu, $b - saskaitīt /r un /n skaitu $comment $c=$a-$b - dabūt rādāmo simbolu skaitu tad iegūstu aptuvenu rindu skaitu $c izdalot ar aptuveno simbolu skaitu rindā un tad pieskaitot $b. Vai šāds risinājums strādātu? es diemžēl nezinu kādas funkcijas būtu jālieto lai dabūt $a un $b vērtības. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 Es rindiņu skaitu iegūtu saskaitot \n simbolus (nav svarīgi ar vai bez \r). Bet visumā ideja ir pareiza. Precīzi noteikt simbolu skaitu rindā būtu pagrūti, bet ja dikti vajadzētu, tad es attiecīgajam fontam veiktu eksperimentālo mērījumu uz "i" un "W" burtu skaitu rindiņā konkrētajā vietā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1mher3 Posted June 17, 2009 Author Report Share Posted June 17, 2009 (edited) Paldies. tad tā arī taisīšu. Edited June 17, 2009 by 1mher3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts