Jump to content
php.lv forumi

1mher3

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

1mher3's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Cerams, ka citiem jau ir nācies saskarties ar līdzīgu situāciju un ka varēsiet man palīdzēt saprast vai mana iecere ir praktiski realizējama. Plānošanas stadijā ir viens potenciāli veiksmīgs projekts, kas pilnība balstīts uz web lapu internetā. Ideja ir vienvietus, viegli pārskatāmā veidā, apkopot lielu daudzumu noderīgu informāciju par specifiku industriju un tādejādi piesaistīt ieinteresētu audienci. Pirmā gada laika plānots sasniegt 50000 - 100000 apmeklētājus dienā un ieņemt 20000-30000 LVL. Vēlos to visu realizēt oficiāli (reģistrēt SIA, kas nodrošina web lapu apkalpošanas un reklāmas pakalpojumus, un pieņemt darbā vairākus cilvēkus). Praktiski galvenais firmas ienākumu avots būtu no reklāmas vietu tirgošanas individuālām personām/uzņēmumiem un aizlienēšanas reklāmu pārtirgotājiem (piem. google adsense). Tāda veida globālās web lapās pircēji nāk no daudzām ārvalstīm (manā situācija mazāk kā 0.1% no Latvijas) un visi pirkumi notiek automātiski ar kredītkartēm vai paypal. Vai PVN uz to attiecas? Loģiski šķiet ka nebūtu jāpieliek PVN pie produkta, kas neatrodas un netiek tirgots latvijā... Vai ir kādi nopietni ierobežojumi/problemātiski izpildamas prasības, kas varetu radīt saražģījumus firmai kura piedāva pakalpojumus iedzīvotajiem no visām valstīm? Vai latvijas likumdošana vispār atļauj legāli tādā mūsdienu veidā gūt ienākumus (t.i. klients samaksā par virtuālu produktu un to automātiski saņem, bet netiek parakstīts nekāds papīra līgums)? Vai nav kaut kādas prasības, kas uzliktu par pienākumu ievākt privātu informāciju (adresi, dzimsanas datus, personas kodu) par klientiem?
  2. hmm... ta es nesaprotu... cpanel panemot "Service Status Click to View" tiek parādīts šitas: Server Load 1.42 (2 cpus) ar exec('uptime') iegūstā load average: vērtība ~ sakrīt. Ko citu tad tas nenozīmē ja ne ka CPU noslodze ir 1.42%? "Cik tad esi samaksājis uz priekšu?" neko daudz, bet ~10 Ls ar ir nauda kuru pazaudēt nav īpaši patīkami.
  3. codez, paldies par ieteikumu. Skatos rackspace piedāvājumus... bet diemžēl pašreizējam hostingam esmu jau samaksājis uz priekšu. Pārejot uz citurieni es to naudu nedabonu atpakaļ.
  4. Iespējams ka pats esu dumjš un nesaprotu, bet hostinga prasība pāriet uz 6x dārgāku plānu (virtuālais serveris) rada aizdomas par viņu nekompetenci vai nekaunīgu situācijas izmantošanu. Ceru ka verēsiet man palīdzēt. Situacija šāda: Shared hosting serveris uz kura jau vairākus mēnešus hostēju web lapu visu laiku strādāja ātri, bet pirms pāris dienām kļuva nenormāli lēns... cik sapratu no admina, tad bridī kad serveris ir pārslogots šie navar (vai nemāk) pateikt kurš tieši klients ir vainīgs. Varbūt pārpratu un to ir iespējams vienkārši noteikt? Problēmu šie risina pārstartējot serveri (laikam). Tad šie skatās Server Status > Daily Process Logs un atslēdz klientus ar lielāko noslodzi. Daily Process Logs uzrāda tikai dienas vidējās CPU noslodzes %, tātad ja viens klients visu laiku izmanto 0.x% cpu un tad izraisa 99% CPU noslodzi un pakar serveri, vidējā statistika pat pēc vairākām stundām uzrādīs tik dažus %. Ne tā? Šie man atsūtīja Daily Process Logs screenshotus par vairākām dienām (arī tām kad serveris strādāja bez problēmām), bet tajā visi noslodzes cipari, izņemot manu kontu, ir aizkrāsoti. Pie mana konta tiek uzrādīta 7 - 9 %CPU noslodze un tas esot par daudz priekš Shared Hosting plāna. OK... meklējot probēmu izmantoju exec('uptime') funkciju, lai atslēdz scriptu ja CPU pārslodze virs 20%. Arī savācu servera noslodzes info par pagājuso dienu (ar 10 minūšu intervālu). exec('uptime') uzrāda info par servera kopējo noslodzi (nevis tik manu kontu), pareizi? Mans tests atklāja ka servera noslodze pagājušās dienas laikā svārstījās no 0.1% - 3.5% un vairumā laika bija zem 1%. Tad man rodas jautājums kā mans konts var vidēji lietot 7-9% CPU ja vidējā servera CPU noslodze ir zem 1%... Radās jautājums Vai Server Status > Daily Process Logs uzrādītais klienta konta %CPU noslogojums rāda % no CPU maksimālās jaudas vai dotā klienta izmantotos % no kopējās CPU noslodzes? Ir milzīga atšķirība vai mana lapa ēd 7% no CPU jaudas vai 7% no izmantotā ~1% CPU.
  5. es taisu iespēju apmeklētājiem balsot un googlee atradu šo skriptu: http://www.tutcity.com/view/dynamic-5-star-rating-script.11888.html tas ir tik priekš lietotāja puses, bet PHP scripts kurš rezultātus saglabā datubāzē tiek pielikts klāt. Tad nu es iemontāju GetXmlHttpObject funkciju lai palaistu php failu (add-rating.php), bet tas netiek atvērts. izcelts ir kods kuru es pievienoju. iespējams ka esu ielaidis kaut kādu muļķīgu kļūdu, bet nekādi to nevaru pamanīt.
  6. nekāds... bet pārējie varianti bij balstīti uz javascript, tātad nestrādā ja apmeklētāja browserī javascript ir atslēgts.
  7. Hmm... ja var, tas darbotos arī uz tiem ar izslēgtu javascript, tātad šķietami viss labākais risinājums?
  8. vai ir iespējams mysql_query funkcijai aiz parametra WHERE norādīt ka tai ir jāpaņem ieraksts arī tad ja tikai daļa no satura sakrīt ar vajadzīgo vērtību? Piemēram: mysql_query("SELECT name, date, ip FROM $database.comments WHERE category='$category' AND comment=??? 'satur $keyword'", $connect)
  9. Tā kā līdzvērtīga informācija ir pieejama arī citās vietās, apmeklētāju piekļuves ierobežošana nedotu neko labu. Man radās ideja kompromisa variantam - ja apmeklētājs nevar redzēt banerus, rādam teksta linkus. Tie ad-blockers taču miljoniem web lapu īpašnieku padara maku plānāku. Ļoti cerēju ka eksistē risinājums ad-blocker detaktēšanai.
  10. Tāda lieta kā ad-blocker ir iepatikusies ievērojamai daļai interneta lietotāju. No lietotāju puses tas ad-blocker itkā laba iespēja panākt ka lapas ātrāk ielādējas, neesam spiesti skatīties uz kaitinoša paskata baneriem... Web lapu īpašniekiem tās gan nav labas ziņas. Ja apmeklētāji nevēlas redzēt banerus, man jārespektē viņu izvēle. Nebūtu pieklājīgi uzspiest reklāmas banerus piemuļķojot ad-blockers ar nestandarta izmēru. Bet mans banera rādījumus uzskaitošais scripts nezin ka baneris tiek bloķēts vai netiek parādīts dēļ tā ka apmeklētājs atslēdzis bilžu ielādi. Vai ir iespējams noteikt ka apmeklētājs skatās lapu bez bildēm vai lieto ad-blocker?
  11. Paldies par atbildēm. To tēmu par daudziem enteriem nesanāca atrast. Ir ideja $a - noteikt $comment simbolu skaitu, $b - saskaitīt /r un /n skaitu $comment $c=$a-$b - dabūt rādāmo simbolu skaitu tad iegūstu aptuvenu rindu skaitu $c izdalot ar aptuveno simbolu skaitu rindā un tad pieskaitot $b. Vai šāds risinājums strādātu? es diemžēl nezinu kādas funkcijas būtu jālieto lai dabūt $a un $b vērtības.
  12. Es taisu iespēju apmeklētājiem pievienot komentārus un ir nepieciešams ierobežot to garumu. Pie datu ievades formā noteicu maksimālo simbolu skaitu, bet tas risinājums der tik priekš apzinīgiem komentētājiem. "labvēļi" var pierakstīt pilnu formu ar tekstu bez atstarpēm vai saspiest 1+[enter] 2+[enter] ... 100+[enter] iekļaujot tādus komentārus tiktu sabojās web lapas plānotais satura izvietojums. Tā ir tāda populāra lieta ka noteikti ir gatavi labi scripti datu pārveidošanai rādīšanai draudzīgā formātā, bet google.com neizdevās atrast (iespējams nemeklēju pēc pareiziem keywords). Tā kā nevaru atrast, būs jāiemācās un jāuztaisa, bet īsati nezinu kādas PHP funkcijas jālieto. Ar kuru funkciju lai panāk ka PHP pārbauda un ieliek atstarpi ja teksts bez atstarpēm ir garāks par piem. 30 simboliem? Vai ir iespējams ar PHP izkaukulēt rindu skaitu kuru tas teksts aizņems?
×
×
  • Create New...