Puika1 Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 kurš kodējums atbalsta gan latviešu,gan krievu valodu man stav windows-1251 rada rus valodu bet lat keburi uzlieku UF8 nerada rus valodu(keburi) help Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Es jau nu izvēlētos utf-8. Unikods atbalsta visu, tikai jāseko līdzi tam, lai arī datu būtu unikodā. Failiem jāuzliek utf-8 un datubāzei (datubāzei, konekcijai, tabulām, kolonām) arī. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puika1 Posted June 7, 2009 Author Report Share Posted June 7, 2009 ka uzlikt datubāzei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Tipiskā problēma ir aizmirsts SET NAMES 'utf-8' kverijs uzreiz pēc DB konekcijas atvēršanas (protams, var iztikt bez šī kverija, nokonfigurējot my.cnf parametrus). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haardys Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 tas ir uz MySQL, ja pareizi saprotu? a kā ar tādu problēmu rīkoties MSSQL? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Jā, tas ir par MySQL. Par MSSQL neko daudz nezinu, jālasa dokumentācija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 m$sql tagad ir utf-8 atbalsts? kādreiz bija tā, kā te rakstīts http://support.microsoft.com/kb/232580 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haardys Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 mana problēma ir tāda, ka no bāzes nolasa krievu valodas laukus, respektīvi lauki, kur ievadīts krievu valodā.. bet pretējā darbībā, lai ierakstītu krievu burtus bāzē, neizdodas! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haardys Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 laikam ir tā, ka rakstot pēctam bāzē, ir jākonvertē no utf-8 uz windows 1251, ja pareizi saprotu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Tādā gadījumā tur neierakstīsi lv burtus (vai jebkuras citas ne krievu valodas 1251 kodējuma burtus). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haardys Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 bet ja es zinu, ka kādam konkrētam laukam vajag 1251 kodējumu un attiecīgi citam 1257, tad ar iconv f-ju tas itkā ir iespējams.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Kautkā perversi tas viss izklausās. Imho tad jau izdevīgāk ir stringu glabāt kautkādā binārā laukā, kuram par kodējumu pofig - tb glabāt baitus tā kā tie atnāk. Tad vismaz nekādas problēmas ar čarsetiem nebūs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts