ntw Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 (edited) Čau. Lieta tāda, ka es ar $_GET uzņemu daudz datus un man viņus vajadzētu sadalīt. Es saņemu pieprasījumu index.php?darbiiba=REIZ LĀCIS gāja pa mežu, uzdūrās zaram un tur arī palika $x = $_GET['darbiiba']; Man ir jānolasa "REIZ" jo tas izsauks to ka šī ir pasaka, ir jānolasa LĀCIS, lai zinātu kas ir galvenais pasakas tēls, un tad viss pārējais teksts. Doma bija par explode(), bet ja es eksplodēju ar " " , tad saņemšu garu arāju, bet man ir vajadzīgi tikai 3 mainīgie ( Kur 3. mainīgais ir saņemtais teksts... ) p.s. Un nē es nevaru savādāk padot datus. Jebkurā gadījumā man dati jālasa ar $_GET un ?darbība= tikai viena . Es būtu priecīgs par $_GET['darbība1'], $_GET['darbība2'] utt, bet tas diemžēl nav iespējams. Edited March 29, 2009 by ntw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 nu sadali ar explode, dabuun savus pirmos 3 mainiigos , parejos masiva elementus sageno atpakalj apr stringu .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 http://lv.php.net/explode 3 parametrs limit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 codez -> nu jaa tas der ja vienmer buus tikai pirmie 3 elementi, A ko dariit ar Teikumu REIZ LIELAIS LACIS GAJA ... ??? tapec sho ideju atmetu, jo sadi ir iespejams parbaudiit vai nakamais masiivi elements tomer nav saistiits ar tekosho .. tb cikla laizot cauri paskatiities vai nevajag njemt abus elementus kopiigi ... ( manaa piemeraa LIELAIS un LACIS attieksies uz pasaku Tela personazju , tatad parlec apr 1 masiva elementu ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d_01 Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 varbūt ir vērts meklēt pēc vārda "reiz" vārdus, kuriem galotnes sakrīt ar personas vārda iespējamajām galotnēm. Un pirmaie (1-3) vārdi, kuri iekļaujas līdz tiek atrasts iespējami pareizais (vai kā savādāk, līdz beidzas) arī tiek iekļauti personāša vārdā. tas varētu strādāt ar papildus kādiem meklētājiem, ja tie nenostrādā ideja kas ienāca prātā.. varbūt noderēs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 var ar regex preg_match('/^(?P<kad>REIZ|VAKAR)\s+(?P<kas>LĀCIS|EZIS)\s+(?P<ko>.*)/',$_GET['darbiiba'], $m); echo $m['kad'].' - '.$m['kas'].' - '.$m['ko']; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts