keiby Posted July 8, 2004 Report Share Posted July 8, 2004 jautaajums ir sekojosh. ir, piemeeram, adrese - www.adrese.com/kaukas/blabla/lv/index.php?menju=kaukas un www.adrese.com/kaukas/blabla/ru/index.php?menju=kaukas. sheit tiek inkluudota lapa. un vajadzeetu nolasiit vai ir 'lv' vai 'ru' direktorija. meegjinaaju index.php lapaa nodefineet kaukaadu mainiigo, bet inkluudojamaa lapa sho parametru nenolasa. savukaart PHP_SELF nolasa inkluudojamaas lapas adresi. kaadi veel ir varianti ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AcidRain Posted July 8, 2004 Report Share Posted July 8, 2004 Tavā gadījumā varinati varētu būt trīs. 1. Piemēram mainīgais $lang, kuram tiek piešķirts pēc noklusējuma lv, tātad $lang = 'lv'; Un tālāk pie URL mēs pieliekam klāt $url .= '〈='.$lang; Tagad mēs vienmēr varēsim caur $_GET['lang'] iegūt to, ko mēs esam pielikuši klāt tam URL. Es ceru, ka tu apmēram saprati. 2. Ar cepumiņiem, http://lv.php.net/setcookie. setcookie('lang','lv',time()+3600) un pēc ram caur $_COOKIE['lang'] iegūt to vērtību. 3. Sessijas, http://lv.php.net/session. Es varbūt neizskaidroju pietiekami skaidri, bet silti iesaku paskatīties vairāk tomēr dokumentāciju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted July 8, 2004 Report Share Posted July 8, 2004 vienkārši: $lang = substr(strrchr(dirname($_SERVER['PHP_SELF']), '/'), 1); Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiby Posted July 8, 2004 Author Report Share Posted July 8, 2004 1. variants neder - mainaas adrese. 2. runajot par cepumiem. arii kaukas njeto. ja es, piemeeram, galvenajaa lapaa (index.php) ielieku cepumu un vinjsh saglabaajas normaali. tad jau includojamaa lapaa vinjsh vairs negrib nolasiit to cepumu. :huh: 3. a sessijas ir kaukas liidziix cepumiem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted July 8, 2004 Report Share Posted July 8, 2004 pačuksti man, tev iekš /kaukas/blabla/ lv/ru apakšdirektorijām stāv vienādi skripti, vai tiek izmantots mod_rewrite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiby Posted July 8, 2004 Author Report Share Posted July 8, 2004 vienkārši: $lang = substr(strrchr(dirname($_SERVER['PHP_SELF']), '/'), 1); inkluudojamaa lapa nenolasa sho parametru. kaa jau es pirmajaa postaa teicu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiby Posted July 8, 2004 Author Report Share Posted July 8, 2004 (edited) pačuksti man, tev iekš /kaukas/blabla/ lv/ru apakšdirektorijām stāv vienādi skripti, vai tiek izmantots mod_rewrite? ieksh lv, ru direktorijaam man staav tikai index.php fails, kuraa inkluudojas vajadziigaa lapa (vienmeer viena). un attieciigi no taa vai ir lv vai ru direktorija, vajag nolasiit veertiibas attieciigajaa valodaa. Edited July 8, 2004 by keiby Link to comment Share on other sites More sharing options...
AcidRain Posted July 8, 2004 Report Share Posted July 8, 2004 Tad jau tu vari katrā no tiem failiem nodefinēt piemēram mainīgo $lang un viss. Ja tas ir lv direktorijā, tad $lang = 'lv', ja ru, tad $lang = 'ru' Vai arī es kaut ko tomēr nesapratu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiby Posted July 8, 2004 Author Report Share Posted July 8, 2004 Tad jau tu vari katrā no tiem failiem nodefinēt piemēram mainīgo $lang un viss.Ja tas ir lv direktorijā, tad $lang = 'lv', ja ru, tad $lang = 'ru' Vai arī es kaut ko tomēr nesapratu? varu un es taa meegjinaaju, bet tad kad es inkluudoju laadu citu lapu, kurai ir jaatelo kaada veertiiba atkariibaa no shii parametra, tad vinja nenolasa sho parametru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiby Posted July 8, 2004 Author Report Share Posted July 8, 2004 ai, pankuuka. tur ir taa pati probleema, kas te : http://php.lv/f/index.php?showtopic=1304. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted July 8, 2004 Report Share Posted July 8, 2004 Tobiš - problēma atrisināta? (-; Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonz Posted July 8, 2004 Report Share Posted July 8, 2004 nez kaapeec man te ozh peec probleemaam ar mainiigo kopaam (variable scopes) jautaajums - tu gadienaa nemeegjini pie taa defineetaa mainiigaa (piem. $lang) veersties no funkcijas? Ja taa, palasi http://3a3-interactive.net/php_reference/#1.10.2 cits nu toch nekas nenaak praataa Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiby Posted July 9, 2004 Author Report Share Posted July 9, 2004 Tobiš - problēma atrisināta? (-; yap. vismaz, tagad zinu, ka treshajaa reizee zinaashu, kur probleemu mekleet, vai arii vismaz ar ko saakt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts