Jump to content
php.lv forumi

Profils


owned2

Recommended Posts

Tā - tikko veltīju tā php-fusion izpētei veselas 5 minūtes.

Pirmām kārtām jādodas uz: http://php-fusion.co.uk/downloads.php?cat_id=15 un jānovelk tas fails - tajā ir sīki aprakstīts kas ir kas. Un kā kaut ko izdarīt.

citēšu vēlreiz, ko teicu šajā tēmā:

Šī un lielākās daļas citu tehnisko forumu uzdevums ir nevis palīdzēt uzstādīt produktu X vidē Y, bet gan palīdzēt cilvēkiem kļūt par tādiem speciālistiem, kas paši spēj izveidot kvalitatīvus produktus. Tieši tāpat kā daudz vērtīgāk ir iemācīt cilvēkam zvejot, nekā iedot 10kg zivju, arī šeit - daudz vērtīgāk ir iemācīt cilvēkam risināt konkrētās nozares (web-programmēšanas) problēmas, un nevis atrisināt tās šī cilvēka vietā. Nav korekti pārmest šeit kādam par nevēlēšanos uzinstalēt X, jo tas būtu tāpat kā prasīt skolā latviešu valodas skolotājam, lai uzraksta tavā vietā varoņeposu. Jā, skolotājs var palīdzēt un dot padomus, taču viņš taču tavā vietā eposu nerakstīs. Atnes savu eposa melnrakstu un skolotājs palīdzēs atrast labākus izteiksmes līdzekļus, bet nesaki viņam - "tā karoč es te nopirku biezo kladi un baigi kruto pildspalvu, esmu jau daļēji apguvis alfabētu - palīdzi uzrakstīt eposu!"
Link to comment
Share on other sites

Atļaušos citēt vēlreiz ko teicu vienā citā vietā:

Nu, es, piemēram, sevi par koderi neuzskatu. Paskatoties uz Tevis aprakstītajām lietām, es redzu vismaz kādas 5 cilvēkstundas darba. Bez tam viena no lietām ir saistīta ar naudām un būtībā arī ar VID (tiek veikta komercdarbība) un PTAC (tiek sniegts pakalpojums). Man ir nēēēpamatotas ( © Buls) aizdomas, ka neesi pareizi novērtējis darba apjomus.

 

Šajā forumā ir cilvēki, kas atnākuši gandrīz kā apaļas nulles programmēšanā kā tādā un šobrīd (pateicoties savai neatlaidībai un ieguldītajam darbam, kā arī padomiem, ko snieguši foruma dalībnieki) ir sasnieguši augstu profesionalitāti.

 

Man žēl, ka nemāki iedvesmot citus risināt savu problēmu. Padomā, kādēļ tā ir. Jā, Tev zināmā mērā ir taisnība - lielākoties šeit palīdz, ja ir maza neskaidrība, taču, ja Tu esi nodemonstrējis, ka saproti, ko dari un ka spēj patstāvīgi darboties, palīdzēs arī ar apjomīgākām lietām. Tomēr visticamāk, ka neatradīsies neviens, kas vienkārši tāpat uzrakstīs visu, ko vien vēlies. Tev jāmeklē domu biedrs, kuram būtu interesants tavs projekts.

 

Par mentoru/skolotāju pieminēju tādēļ, ka faktiski - tas ir augstākais, ko vari dabūt - kādu spečuku, kas pacietīgi uzklausa Tavas problēmas un dod pareizo virzību Tavai domai šajā nozarē - pasaka, ko/kur/cik daudz izlasīt, parāda kādu piemēru. Taču arī šis mentors Tavā vietā neko nedarīs. Tev ir uzskatāmi jānodemonstrē vēlme un spēja mācīties. Diemžēl jāsecina, ka skolotājs/pasniedzējs/meistars šī brīža ačgārnajā Latvijas izglītības sistēmā ir nostādīts muļķa lomā. Zināšanas ir jānopelna, nevienam nav pienākums tās dot.

Link to comment
Share on other sites

owned2 - ja negribi domāt, mācīties un strādāt, tad tiešām labāk ej uz citiem forumiem, piemēram, šo es iesaku īpaši tev:

http://www.pokecommunity.com/

 

Es pieņemu, ka bubu pēdējais laiks būtu banot nevis domājošus cilvēkus, kas strīdās šeit par lietu, bet gan šitādus pokemonus, kas nevēlas neko darīt?

 

Varbūt vajag sastādīt foruma kārtības rulli, kas jāievēro pilnīgi VISIEM lietotājiem, tai skaitā adminu un moderatoru tiesības bannot par ko tieši un kāpēc - nu tak cietumā cilvēku arī nevari iesēdināt neparko vai ne? Lai nav visādas "subjektīvas akcijas" no moderatoru puses - slēgt tēmas un aizrādīt, par ko drīkst runāt, par ko nedrīkst, ņemot vērā, ka šajā forumā tiek aptvertas tēmas, kas saistās ar web-developmentu pagaidām.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...