Jump to content
php.lv forumi

Iespējas veidot ar php aplikācijas


Wuu

Recommended Posts

Nu es domāju programmas ,vajag uzrakstīt programiņu kas ieraksta vienā failā textu un biši editē windows reģistrus...

Otra itkā doma failu updates ,bet nu tas tā... Tākā manā vietā to neviens neizdaris un zagti negribas... Vai php-gtk izveidos exe failu un brīvi viņu varēs palaist uz cita datora ,bez php utt... Kā parastu Windows programu?

Link to comment
Share on other sites

Kurā vietā tur kāds salīdzina Javu ar html? Squads ne vārda nesalīdzina ar html. Un HTML neskaitās nekāda programmēšanas valoda. Tā ir markup valoda. HTML drīzāk vari salīdzināt ar māku Wordā formatēt dokumenta izskatu.

 

PHP ar C++, kā arī Java, pamatos ir diezgan līdzīgi. Gan operatoros, gan valodas konsturkcijās (tavos nosauktajos if, for, while). Bet ja paskaties augstākā līmenī - tad arī domāšanas veids tajos ir +/- līdzīgs - inklūdes, klases, objekti, mantošana, principi kā konstruē kodu, veido mainīgos. Tieši tas arī ļauj saprast un izmanto svešu valodu, ja zini jau kādu citu. Protams, katrai valodai ir savas nianses un atšķirības, bet lielos vilcienos līdzību ir daudz. Rakstīt vienkāršu kodu jau nu toč nevajadzētu būt problēmu, ja vienu no valodām zini labi.

 

Tādas valodas, kuras nevarētu salīdzināt, drīzāk ietilpst pavisam citā valodu kategorijā, piemēram funkcionālas programmēšanas valodas vs imperatīvas programmēšanas valodas. Lūk tur gan tikai ar sintaksi un semantiku nepietiks. Tur nāksies pārslēgt domāšanu savādāku.

 

Un, Wuu, nevajag tāpēc rupji lamāt citu, ja kādam ir savādāki uzskati par tevi. Izpelnīsies piespiedu atpūtu no php.lv/f foruma lietošanas.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...