Jump to content
php.lv forumi

PostgreSQL


Aleksejs

Recommended Posts

Kādēļ Postgre ir mazāk populārs vismaz Latvijā (nu šī foruma ietvaros jau nu noteikti) nekā MySQL?

Liekas, ka viens no iemesliem ir sarežģītā uzstādīšana uz Windows un tieši Windows lietotāju īpatsvars. Vēlviena lieta - daudz daudz vairāk pamācību ir priekš MySQL tieši popularitātes dēļ.

Link to comment
Share on other sites

Protams zināms, ka PostgreSQL ir jaudīgāks nekā MySQL, ar to ka uztur vairāk dažādas SQL iespējas: skatus, trigerus, procedūras, u.t.t. Bet vai mūsu latvijas parastam web-dizainerim tas viss vajadzīgs? Es domāju, ka ne. Tamdēļ arī visi pieturās pie MySQL, tā vienkāršuma ziņā (salīdzinājumā ar PostgreSQL). Ar to uzstādīšanu ir tiešām čakars. Uz tīra tikko svaigi instalēta Windows (vismaz uz XP mēģināts) šis uzstādās bez problēmām ar pirmo reizi. Bet pašam ir nācies to instalēt uz Windows2k, kurš pārinstalēts nav ticis apmēram gadu. Ņemšanās bija pamatīga, kamēr sapratu, kur tas suns aprakts. Protams, vēlāk vairs nebij nekādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

es teiksim PostgreSQL nelietoju, jo tas ir lēnāks nekā mysql, bet labā īpašība ir tā ka var rakstīt qeriju qerijā ko iekš mysql nevar tā lūk :blink:

Par ātrdarbību gan negribu piekrist. Man liekas tieši otrādi, ka MySQL ir lēnāks. Bet, lai to pierādītu, jāveic testi. Tā ka īsti precīzi neizinu.

Un 4.1 versija MySQLam atļauj dažos gadījumos rakstīt šādus SELECTus. Un tāpat bieži vien tādus pieprasījumus var pārrakstīt, neizmantojot apakš-SELECTus.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...