Jump to content
php.lv forumi

blogs - ir jega, nav jegas, kur?


Squad

Recommended Posts

pedejaa laikaa arvien vairak domas ir par bloga veidosanu, seviski kops iekritu uz ZF un laikam neliksos mieraa, kamer nebusu izkodis vinju lidz galam, karoch gribas piefikset ieguutaas atzinas.

 

tatad jautajums vai ir jega taisit tech blogu? kur vinju taisit - kaadaa no gataviem blogu enginiem (kadiem???) vai zem sava domeina? kadu enginu izmantot labak - wordpresu, kaut ko citu vai vispar pasam labak rakstit?

 

gaidisu jusu gudraas un ne tik gudraas domas... postejiet linkus ari uz saviem blogiem ja tadi ir!!!

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt viss vienkārši. Ja gribi vēl ar ZF paspēlēties - uztaisi engine ar ZF un varēsi čupu ar postiem sarakstīt par to kā un kapēc taisīji. Būs gan pieredze, gan reāli piemēri ar ko demonstrēt dažādās ZF iespējas.

Ja negribi tik daudz kodēt, tad ņem WordPress. Manuprāt nekā ērtāka tieši blogiem nav.

 

Vai ir jēga taisīt - viss atkarīgs no mērķa. Ja gribi piefiksēt zināšānas ir. Ja gribi lielu audiotoriju, tad LV valodā nav. Ja gribi nelielu auditoriju, tad ir jēga arī LV valodā. Ja ar to gribi pelnīt naudu, tad nav jēgas.

Par domenu - jā - liec zem sava. Kaut vai tādēļ, ka ja lieta aizies, tad nenāksies čakarēties ar migrešanu uz savu domeinu (ko ar laiku gribēsi darīt) (pie čakariem: google page rank no jauna jāiegūst, linki uz tevi būs zuduši utt. utt.)

 

Tās bija manas gudrās domas. Negudro pagaidām nav.

Link to comment
Share on other sites

Aizej uz www.wordpress.com un tur arī liec savu blogu - viss par brīvu! Es iesaku sākumā darīt tieši tā - jo tev ir jāpatrenējas rakstīšanā utml. Jāpakrāj pieredze un kāda jēga pirkt hostingu un domēnu, kamēr pieredzes nav un blogs var stāvēt tukš?

Link to comment
Share on other sites

Java - reizēm tavi komentāri vienkārši apbur. Piemēram, tu tiešām uzskati, ka par URL, Google PageRank utt. utt jādomā tikai tad, kad resurss jau kļūst populārs? Nav baigā tuvredzība?

Tas ir tāpat, kā būvēt kafejnīcu ar vienu galdiņu. T.i. - ja kafejnīcai būs daudz apmeklētāji - nojauksim veco un uztaisīsim jaunu, lielāku, labāku un tādu uz palikšanu.

 

Ja vēl domeina iegāda maksātu kādu brangu naudu. Bet tie ir maksimāli 8.5Ls gadā (ja ņemam LV) - tā mūsdienās ir nauda? Zaudējumi kuri radīsies pēc tam migrējot no kautkads.wordpress.com uz manasuperlapa.lv būs daudz lielāki. Tāpēc, ja tiešām uzskata, ka blogs būs daudz maz regulāri atjaunots (pietiek ar rakstu nedēļā, ja tas ir labi uzrakstīts), tad noteikti savs domeins ir prātīgākā izvēle.

 

Bet nu - varbūt es kļūdos.

Link to comment
Share on other sites

tad rakstiet tos blogus, nevis blogojat par blogošanu :) no tā kas rss readerī latviski krīt iekšā 1/3 ir par to, kas rakstīts citā blogā, otra trešdaļa par to ko ēdu brokastīs, un atlikusī 1/3 tiešām paši raksta. imho primārais ir saturs, tikai pēc tam noformējums, uri, engines, web2.0, seo, \\m// utt.

Link to comment
Share on other sites

v3rb0 - pilnīgi piekrītu Tavam viedoklim. Endij - jau teicu - runa ir par rakstiem, kurus ir VĒRTS izlasīt! Labāk ir uzrakstīt 1 rakstu nedēļā, bet ļoti sakarīgu un vērtīgu, nekā katru dienu kaut kādus rakstu, kas vienkārši iznieko lasītāja laiku (lielākā daļa no blogu rakstiem te Latvijā "krutajiem blogotājiem" cik lasīts...). Endij - un vajadzētu tomēr vairāk kā vienu rakstu nedēļā, ja plāno tur iesaistīt vairākus cilvēkus...

 

Un ko es vēl gribētu piebilst - kaut kā nav īpaši bieži manīts, ka blogotājiem pie rakstiem automātiski būtu klāt raksta vērtēšanas funkcija - kaut vai to nevarētu darīt kurš katrs ienācējs, bet reģistrēts lietotājs kaut vai - galvenais, lai vērtējums būtu PUBLISKI redzams, pirms es lasu to rakstu - varbūt, ja vērtējums ir 1 no 5, es negribu to rakstu lasīt? Droši vien jau "krutajiem blogotājiem" ir bail no sliktām atzīmēm... ;)

 

Mans viedoklis par tech-blogiem: tur vienmēr būtu nepieciešams iesaistīt vairākus cilvēkus, ja vien pats blogotājs nav ļoti gudrs un pieredzējis, kurš var jēdzīgi uzrakstīt par vairākām tēmām... Kaut kā Latvijā tādi nav manīti. Bet ja blogā, piemēram, pirmdienā ir uzrakstīts labs raksts par to, kā optimizēt css savietojamību starp pārlūkiem, trešdien raksts par to, kā labāk rakstīt procedūras kādam specifiskam gadījumam SQL, bet piektdien ir raksts ar diagramām - pārlūku performances salīdzinājums, tad es uzskatu, ka tas blogs ir ko vērts...

Link to comment
Share on other sites

Viens raksts nedēļā ir pietiekami. To pierāda kaut vai Pētera Krūmiņa blogs ( http://www.catonmat.net ). Tiem, kam interesē gan jau zināsiet cik populārs ir šis blogs ārpus LV robežām. Tas, ka LV tikai retais var uztvert to kas tur rakstīts - tā ir cita lieta (es arī nefilmēju teju visu kas tur ir rakstīts). Un te nu mēs nonākam pie tā - kas tad ir interesants resurss. Interesants (vērtīgs) != tikai tas kas interesē tikai tevi (tevi = jebkuru).

 

Ir cilvēki, kurus interesē lasīt par blogošanu. Ne jau velti ProBlogger.com ir viens no populārākajiem blogiem pasaulē. Tas ka es vai tu to vairs nelasa ir cita lieta. Bet tas nenozīmē, ka resurss nav interesants/nevērtīgs.

 

Tāpēc nevar tik viennozīmīgi pateikt => 3 raksti nedēļā, 5autori, raksta par tēmām: x, y, z.

Link to comment
Share on other sites

Pēteris Krūmiņš, ja nemaldos, ir viens no frīkainākajiem datoristiem Latvijā...

 

Nedomāju, Endij, ka Jūs varētu rakstīt ko tuvu līdzvērtīgu Pētera Krūmiņa blogam. ;) Saku - vienīgais risinājums - iesaistīt vairākus cilvēkus, kas kaut vai nedēļu silda, bet beigās arī uzcept labu rakstu un ievieto kaut vai pēc 2 nedēļām no idejas sākuma...

Edited by Java
Link to comment
Share on other sites

Man kaut kā pēdējā laikā dažādu diskusiju laikā rodas vēlme piesaukt vienu vienīgu teicienu (izrāvumu no tā (varbūt nedaudz papildinātu (īsti neizinu))) " .... cilvēku stulbums ir neizmērojams (bezgalīgs .... "

Tikai interesanti - es to gribu attiecināt uz saviem diskusiju kolēģiem, jo viņi neuztver to ko es saku, vai arī uz sevi, jo nemāku izskaidrot. Lai nu kā, bet kaut kas īsti OK nav. Un šķiet, ka nav nemaz jēgas diskutēt.

Link to comment
Share on other sites

Diezvai tu kaut ko gribi te attiecināts uz sevi endijs (speciāli ar mazo burtu), jo ārkārtīgi apšaubāma ir iespēja, ka tu uzskatītu, ka tavs paša stulbums ir neizmērojams, tāpēc pilnīgi lieks ir tavs bezjēdzīgais komentārs.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...