Jump to content
php.lv forumi

PHP paliek sarežģītāks - tā tikai man šķiet?


Endijs

Recommended Posts

Paskatījos nedaudz par to kas jauns būs PHP5.3 http://php100.wordpress.com/2008/09/18/zendcon-08-php-53/ un sāku domāt, ka PHP no vienas pavisam elementāras valodas kļūst par kaut ko krietni sarežģītāku (tas ir, ja pieturamies pie tā, ka jāraksta visu OOP). Tā tikai man šķiet?

Ja tā arī ir (ka paliek sarežģītāks) - tad būs tik daudz skolnieciņu, kas kodēs PHP kā tagad? (tas ir gadījumā, ja pieņemam, ka neOOP jau drīz vairs nebūs labā prakse PHP)

Link to comment
Share on other sites

Skolnieciņiem tak būs vienalga, ka tagad tur advancētas lietas būs pieejams. PHP tāpat ļaus hackoties riņķī. Domāju, ka tas neko daudz nemainīs PHP popularitātē. Varbūt vienīgi tas paliks vēl populārāks, jo *krutie* nopietnāk uz to meibī sāks skatīties.

Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu, kas tur paliek sarežģītāks. Tikai dažas jaunas iespējas (neskaitot paša php izpildīšanas engine optimizācijas uz ātrumu). Un tās iespējas jau neviens nespiež lietot - programmē pa vecam, ja gribi. Bet ja vēlies glītāku, ērtāku, īsāku kodu, tad lūdzu - ir varianti.

Link to comment
Share on other sites

No vienas puses - labi, ka paliek sarezgiitaaks, jo profesionaalji varees prasiit vairaak par darbu. No otras puses - ja paliks paaraak sarezgiits, tad buus mazaak cilveeku, kas izveeleesies PHP, un tad vienu dienu PHP nomainiis Ruby vai kaut kas tamliidziigs. Lai vai kaa, pagaidaam veel nav, par ko uztraukties. No taas prezentaacijas galvenaa doma bija taa, ka tagad PHP buus namespace supports. Manupraat, to jau sen vajadzeeja.

Link to comment
Share on other sites

emm un biznesa pasūtītājs/attīstītājs lēnu mirkšķinās acis, ja sāksi viņam stāstīt par "labo praksi" OOP

Pilniibaa piekriitu 99,9% no klientiem ir pilniigi vienalga kaa tas kods izskatas ... Galvenais lai ir atrs, Un bez gljukiem ...

Protams Jacensas arii ieverot zianamus principus rakstot pashu kodu ... teiksim atstat komentarus (sis pasam noderees ja kodu vajadzees papildinat)

Piedevam OOP nevienmer ir efektiivakais risinajums ... atseviskju klasi atmaksajas rakstiit tikai tad ja vinja projektaa tiks pielietota vairakkart , ar dazaadam modifikacijaam --> tad gan OOP stipri vien atmaksaajas ...

Bet teiksim neredzu Jegu no klases kas tikai Piekonekteejas DB --> tadi briinumi arii redzeeti

--

Bet vispar labi ka PHP naak klaat papildus funkcionalitaate .. dazas lietas jau sen vajadzeeja --> sameraa daudz labu leitu naaca klaat 5.2 (atskjiriiba no 5.1) ...

Dazaas pat Ljoti atvieglo dziivi (teiksim iebuuvetais Jeson atbalsts utt..)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...