Jump to content
php.lv forumi

WEB bāzētu softu izveide


foxsk8

Recommended Posts

Tātad doma ir izveidot web bāzētu softu, kurš info ņemtu no jau gatavas lapas, bet izveidot programmu, kuru atverot, parādītos tieši tas pats, kas atverot pārlūku.

 

Varu izveidot to uz Visual Basic, bet visuālais noformējums pāšai programmai ir tāds kocisks + vēl nav nācies atrast FF web pluginu, jāizmanto IE.

 

Tātad ar kādiem DEV rīkiem varētu manu ideju īstenot. Itkā varētu ar C++, bet tur zināšanas maz.

 

Doma, atvieglot lapas apmeklētājiem laiku. Vienkārši uzstādām programmu, kurā ātri varētu redzēt jaunumus, savu profilu, čatu, etc. Uz VB viss sanāk, bet kā jau minēju, tas kociskums man nepatīk.

 

Nedaudz samurgojos, bet cerams, ka kāds mani saprata. Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

Ar kuru softu būtu to vislabāk veikt + lai nebūtu kociskums. Piem uttorent, skype, etc ir veidotas uz C++ un izskatās ļoti labi. Zināšanas pašas ar laiku atnāktu, lasot tutus par attiecīgo softu.

Link to comment
Share on other sites

Skype ir veidots Delphi + (neesmu pārliecināts) Java, vismaz Windows versija. Linux versija gan šķiet bija ar C++ un Qt.

 

Kas ir "kociskums"? Es varu ar tevi saderēt, ka iekš VB spētu uzrakstīt GUI softu, kuru tu neatšķirtu no C++'ā rakstīta (spriežot tikai pēc izskata).

GUI interfeisa izskats no valodas ir praktiski neatkarīgs. Tas ir atkarīgs tikai no tā, ko tu un kā tu māki to uztaisīt.

Link to comment
Share on other sites

Skypam cik esmu spēlējies ir ActiveX objekts pamatā, kurš visdrīzāk ir taisīt C++, bet UI varētu būt Delphi taisīts.

 

Firefoxim dzinējs arī ir pieejams kā ActiveX objekts. Paņem to, ieliec delphi, pieliec user interfeisu un fīčas, kuras vēlies, un skaties - būsi radījis jaunu browseri. :) Bet tākā neesi Google, tad simtiem Guči somiņu fanāti tev neskries pakaļ. :)

Link to comment
Share on other sites

Ok, skaidrs. Par kociskumu domāju, to pašu programmas loga izskatu.

 

Tātad skaidrs, būs jāpameiģina uz VB dabot to FF activeX, tad būs jāpameiģina uz C++.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...