Jump to content
php.lv forumi

SSL


Klez

Recommended Posts

Interesē kā ir ar sertifikātiem un to cenām parastai web lapai.

zinu ka ir http://www.verisign.com un vēl paris kas piedāvā trusted sertifikātus. Kāds varbūt ir saskāries ar sertifikātu pirkšanu un to procedūru.

Zinu ka var pats uzģenerēt , bet tad browseris rāda ka sertifikāts nav trusted...

 

http://www.rapidssl.com ir zemas cenas ...

Edited by Klez
Link to comment
Share on other sites

Esmu saskāries un saskaros ikdienā darba sakarā ar šīm lietām.

Jāģenerē jau Tev tā vai tā uz sava datora būs ;) Vienkārši to uzģenerēto publisko daļu tad arī tas trusted sertifikators arī paraksta.

Faktiski ir tā.

Minimālais, ko vari izdarīt:

uzģenerēt "self-signed" sertifikātu. Protams pārlūks lamāsies, bet iespējams, ka tā nav problēma un konkrētajā gadījumā un lietotāji var pirmo reizi pieslēdzoties ieķeksēt, lai šo sertifikātu uzskata par trusted.

Nākošais:

Izmantot cacert.org pakalpojumus. Zinu, ka daudzi privātiem mērķiem to izmanto. Mīnuss - pārlūkos nav cacert.org root sertifikāts trustētajos sertifikātos (līdz ar to situācija ir varen līdziga kā pirmajā gadījumā ar atšķirību, ka lietotāji var izvēlēties vai ticēt tikai tavam sertifikātam, vai arī uzreiz ieimportēt cacert.org un tad viņiem visi cacert.org parakstītie rādīsies kā trusted)

 

Tad nāk iespēja parakstīt kādā no pārlūkos izplatītajiem Root CA: ls /etc/ssl/certs ;)

 

Taču, ja gribēsi izmantot ibankas pakalpojumus nāksies sašaurināt pieejamo sertifikatoru klāstu un izmantot kādu no lielajiem: Verisign, Thawte, GoDaddy, Valicert utt. (patiesībā var prātā sajukt, kamēr saprot kurš kuru kad un kāpēc ir parakstījis).

 

+ja gribēsi lai būtu EV SSL sertifikāts - nu tāds, kas rāda zaļo joslu jaunajā FireFoxā (un jaunajā IE), tad nāksies škirties no ~2x lielākām naudiņām.

 

[edit]P.S. Gribēju tikai piebilst, ka ar ibanku domāju visādus B2B pasākumus, kur tiek no/uz banku/sms_centru utt sūtīti kaut kādi ziņojumi

Edited by Aleksejs
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Palasiju to otro linku attiecibā uz Godaddy piem.. nedaudz buļļa kakas - novērtējuši 4 cilvēki.. 2x5 zvaigznes un divi ar 2 zvaigznēm.. aiz kam viens tikai tapēc ka nepatīk baneri (bet tas faktiski ir veids un iemesls kapēc tie sanāk lētākie) un otrs runā biki muļķības..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
×
×
  • Create New...