Jump to content
php.lv forumi

LU Programmēšanas un datortīklu administrēšanas


KarlisBa

Recommended Posts

Sveiki!

 

Vairs nav daudz, kad būs jāsāk studēt un web taisīšana tomēr ir tikai kā hobijs pašlaik, bet uz to pusi velk. Es te nedaudz papētīju man kā piekļuvei izdevīgākās augstskolas, universitātes, un atdūros pret ideālāko varinatu te pat Latvijas Universitātē. Tikai man nav viena lieta skaidra, ko precīzi tur māca, jo šajā itkā izklāstītajā rakstā ir tākā vilinošā reklāmā viss ir pateikts, bet cenu nerāda. LINKS Respketīvi, kas man nav skaidrs vai tur māca tādas programmēšanas valodas kā C++, C, C# un tml. Šī ir tā lieta, ko es vēlētos padziļināti ne tikai pašmācībā apgūt vairāk... Vēl nedaudz pie šī pajautāšu. Vai ir citas augstskolas, universitātes Rīgā, kur var apgūt šāda veida programmēšanas valodas bez visādām papildus lietām kā dator uzbūve, kas arī varētu būt bet nu viss mazāk man vajag prasmi strādāt ar operētāj sistēmām un citām plaši pazīstamām programmām, kas cik saprotu tajās programmās ietilpst. Beigu beigās vēl ātri pieminetināšu jautājumu, ko konkrēti vārds "Datorzinātes" sevī ietver? Programmatūras pārvaldi, programmēšanas vai dator tehniskās uzbūves pārzināšanu? Ceru, ka būs kāds, kas spēs man uz šiem jautājumiem atbildēt!

Edited by shalonik
Link to comment
Share on other sites

Jā, LU ir atsevišķi kursi, kuros māca dažādas programmēšanas valodas, bet tev ar tiem nepietiks, lai iemācītos padziļināti tajās programmēt. Vienmēr būs jāmācās pašam. Universitātē (jebkurā) tik norādīs virzienu un palīdzēs uzsākt. Padziļināti tikai reti kursā kautko mācīs.

Un LU čista nemācīs to, ko tu sauc par "prasmi strādāt ar operētāj sistēmām un citām plaši pazīstamām programmām". Tur būs programmēšāna, programminženierija, matemātika un tml atkarībā no izvēlētās programmas. Tak strādāt ar datora programmām ir pašsaprotama lieta. Tam universitāte nav nepieciešama. Tip iedomājies augstāko izglītību dod par māku strādāt ar Notepad'u vai foldera izveidošanu? :D

 

Un kā tad cenu nerāda? Kas tad ir šis te:

Studiju maksa (pilna programmas apguve): 2 600 Ls

Studiju maksa (1. studiju gadā): 1300 Ls

Link to comment
Share on other sites

Nē nu pa cenu tu uztvēri burtiski. :) Es to kā piemēru minēju ironizējot tas nebija domāts burtiski anyway nedaudz, kas sāk palikt skaidrāk. Tas, ka pašam pašmācībā būs daudz jāmācās mani nebiedē. Es vienkārši gribēju zināt vai tas ir tas ko domāju un cik sapratu, tad jā. Teorētiski mani interesē tikai tās programmēšanas valodas + vēl var arī tehnisko stāvokli pamācīties un apgūt augstāko matemātiku, algebru.

 

Nemaz nesmejies par tām folder un notepad, Worlpad lietām. Atceros, kad pamatskolā bija pirmā saskarsme ar PC man informātikas skolotāja to mācīja un ķipa apguva visu to augstskolā, universitātē anyway, kur viņa to mācījās un pēc 9. klases es droši varēju viņas vietā strādāt. :D Tākā nesmejies to arī māca nu ķipa māca augstskolās. :D

Edited by shalonik
Link to comment
Share on other sites

Budžeta vietas LU datorzinātnēs ir dafiga, tur var tikt principār ar visiem C līmeņiem (skatās atsevišķus procentus), un ja arī netiksi budžetā, tur ir rotācija, pastāv iespēja ka tiksi nākamajā kursā.

Link to comment
Share on other sites

Nu nemaz neteikšu, ka tik daudz. tikai 30. budžeta 10. maksas un skatoties pret rtu, kas mani pilnībā neinteresē tur ir ap 120. budžeta vietu. :) Bet par to jau nebija runa. Runa bija par to vai tur māca manis kāroto programmēšanu ar nosauktajām valodām un vēl.

Edited by shalonik
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...