RedPulse Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Labdien, man ir 1 problēma, man visur webam pie reģistrēšanās ir mail vai pmail teibli datubāzē, bet man vajag tā, lai tajā pmail vietā es varētu rakstīt teiksim bankas konta numuru reģistrējoties. Cik noprotu, tas ir jālabo pie tā, nu jāiz'velas TEXT, VARCHAR utt. vai es arī kļūdos, vai arī tur vispār nav nekas ar db saistīts? \ Paldies jau iepriekš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Sakarīgāk vari izstāstīt un plašāk? Kas par teibliem? Tu runā par formu un tās datu saglabāšanu datubāzē? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 vis ticamak ka tas mails jau tapat saglabajas warchara, vai tekstaa ... taa kaa principaa tur var rakstiit ko grib , ti janovac parbaude ka tas ir e-mails (ja taada eksistee..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedPulse Posted May 24, 2008 Author Report Share Posted May 24, 2008 (edited) tur jau tā lieta, ja teiksim ievada bankas konta nr., tad uzreiz ir Kļūda- lūdzu ievadiet e-pasta adresi [edit] a kā tā pārbaude scriptā izskatās, lai varu atrast. Edited May 24, 2008 by RedPulse Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Ja tas ir javascript - pārbaudi attiecīgo javascript funkciju un veic pārbaudi tam laukam savādāk - nevis e-pasta stilā. Bet ja pārbaude ir php attiecīgās darbības veic php - kur problēma? Ar datubāzi tas diezvai ir saistīts! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedPulse Posted May 24, 2008 Author Report Share Posted May 24, 2008 Tas ir php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Ar datubāzi tas diezvai ir saistīts! gandriiz 99% ka nav saistiits jo nevaru iedomaties kaa bez warshar/text /blob vel kaa varetu glabaat stringu .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Tas ir php Nu tad atrodi, kur tev php notiek ievadīto $_POST vai $_GET datu pārbaude konkrētai formai. Iespējams, tur ir kāds preg_match, ja tā, tam ir jāpamaina noteikumi - kā tas pārbauda! Tur nav nekā sarežģīta, tāpēc vajag izmantot advancētus frameworkus, nevis savu līko kodu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedPulse Posted May 24, 2008 Author Report Share Posted May 24, 2008 Nu es DW izmantoju :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Ja ar DW tu domāji Dreamviewer, tad tas nav nekāds frameworks - tas ir teksta editors un arī ne tuvu tas labākais variants priekš php! Bet nu iesaku nevis sākt ar konkrēta frameworka izstudēšanu un tad taisīšanu uz tā, bet gan programmēt uz php no nulles! Izstudē php5 oop teoriju un uztaisi uz tās, kaut vai vienkāršu, bet savu sistēmu ar visiem pamatelementiem - piekonektēšanos db, templeita failu apstrādi utml. Pēc tam, kad būsi izpratis php pilnībā, vari ķerties un veidot saitus uz konkrētu frameworku! Jo tas atvieglos darbu tālāk, bet sākt ar to nav prāta darbs, jo zināšanas nav tik pietiekamas, lai zinātu, kā salabot to, vai to vai to un rezultātā pie vienas vienkāršas problēmas, kas atrisināma pusstundas laikā, patērēsi 3 dienas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedPulse Posted May 24, 2008 Author Report Share Posted May 24, 2008 nu to es visu saprotu, ka esmu nulle php pasaulē, bet nu es atradu tas rindiņas, bet es nesaprotu, apmēram viņas izskatās šādi, cik noprotu: function ValidaMail($pMail) { if (ereg("^[_a-zA-Z0-9-]+(\.[_a-zA-Z0-9-]+)*@+([_a-zA-Z0-9-]+\.)*[a-zA-Z0-9-]{2,200}\.[a-zA-Z]{2,6}$", $pMail ) ) { Cik noprotu, pie tā et (@) simbola kautkas ir jālabo, bet īsti nesaprotu kas, jo nav ne jausmas kapēc tur ir tas * un + . Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 kill me.... please... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedPulse Posted May 24, 2008 Author Report Share Posted May 24, 2008 pasakat kautvai vienkārši, kas jāizdzēš no tās rindiņas?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciris Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 nu to es visu saprotu, ka esmu nulle php pasaulē, bet nu es atradu tas rindiņas, bet es nesaprotu, apmēram viņas izskatās šādi, cik noprotu: function ValidaMail($pMail) { if (ereg("^[_a-zA-Z0-9-]+(\.[_a-zA-Z0-9-]+)*@+([_a-zA-Z0-9-]+\.)*[a-zA-Z0-9-]{2,200}\.[a-zA-Z]{2,6}$", $pMail ) ) { Cik noprotu, pie tā et (@) simbola kautkas ir jālabo, bet īsti nesaprotu kas, jo nav ne jausmas kapēc tur ir tas * un + . Ja bankas konta numurā ir tikai cipari, tad dzēs nost visu aiz otrā "+" (ieskaitot) līdz pirmajam { (neieskaitot). Bet, ja konta numurā ir arī "-", tad tur varētu rasties dažas problēmas. function ValidaMail($pMail) { if (ereg("^[_a-zA-Z0-9-]+(\.[_a-zA-Z0-9-]{2,6}$", $pMail ) ) { P.S. Iespējams, ka es kļūdos! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts