Jump to content
php.lv forumi

prototype izvēle


nemec

Recommended Posts

Īsti nesapratu ? Imo, "prototips" kā frameworks ir tikai viens - PrototypeJS.

 

Bet ja tu runāji vienkārši par freimworkiem, tad es izvēlos jquery - nav smags (ap 30kb), ļoti ērts, normāla dokumentācija (piem., tam pašam PrototypeJS officiālā dokumentācija man ir vienkārši nesagremojama). Praktiski visu, ko vajag, ļoti ātri var dabūt gatavu.

 

Animācijām, cik pa ausu galam dzirdēju, labs esot Mootools - http://mootools.net/

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

ok, kādus freimworkus izmantojat, un kādas tiem ir priekšrocības?

pats agrāk arī rakstīju ar prototypeJS, bet pamēģinot Jquery uzreiz pārgāju uz to. pat dažus pluginus uzrakstīju codes.termi.lv (neiesaku izmantot, jo neviens nav domāts plašai publikai un tāpēc nav rūpīgi testēts, bet priekš manām vajadzībām ļoti jauki strādā).

itkā viss būtu forši, bet papētot mootools izskatās, ka tas ir ātrāks un rūpīgāks. un jquery ir daži gļuki, kas man nepatīk un traucē. gribētos dzirdēt komentārus no tiem, kas ir darbojušies ar jquery un mootools. bet laikam vajadzēs pašam pamēģināt mootools

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Cik nu es esmu saskāries, tad prototypeJs man kaut kā nepatika, jo ar ajax bija problēmas, varbūt rokas bija par līkām. Tagad pētu mootools. Itkā mootools ir labs. Daudzi joomlas moduļi ir veidoti uz mootools, tākā var arī šo to pašpikot. :)

 

Piem šajā adrese ir ļoti daudz javascript piemēru, arī mootools piemēri:

 

http://speckyboy.com/2008/04/09/41-of-the-...mple-downloads/

Link to comment
Share on other sites

Iebremzē arī prototypeJS. Vismaz man tā bija, neesmu spec šajās lietās.

Link to comment
Share on other sites

Ar Prototype strādāju diezan ilgi, līdz beidzot pārgāju uz Mootools. Prototype man nepatika tas, ka viņu ir grūti sadalīt gabalos - piemēram, ja lapa neizmanto Ajax, tad tik un tā jāiekļauj viss lielais prototype.js.

 

jQuery neesmu reāli mēģinājis, bet kad pavirši skatījos, nepatika sintakse.

 

Mootools problēma ir lietotāju atbalsts. (Mootools.net forumā kaut kā nevalda laba atmosfēra). Pašā kodā dažreiz ir kāda muļķīga kļūda vai arī kāds interesants dizaina risinājums (it's not a bug, it's a feature). Taču pats kods sanāk ļoti skaists (pašdokumentējošs), un tās pāris Mootools kļūdas ("fīčas") jau nav problēmu pašam izlabot. Pie tam, Mootools var izmantot tikai tos koda gabalus (AJAX supportu, utt.), kuri patiešām ir projektā vajadzīgi.

Link to comment
Share on other sites

Mootools.

 

Esmu lietojis prototype, bet atmetu jo tas brutāli extend'oja defaultos JS objektus. Esmu pačakarējis gan ExtJS, gan jQuery, gan Dojo. Visi viņi drausmīgi gļuko uz operas. Nav browsera atbalsta, nav jēgas lieto lib'u.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...