Jump to content
php.lv forumi

Bilžu glabāšana


jupper

Recommended Posts

Teiksim tā, ka man ir 10 000 bildes. Kā tās labāk glabāt uz servera

a) visas vienā mapē (www.lapasnosaukums.lv/images/)

b) kaut kā dalīt pa vairākām mapēm, piemēram, visas bildes, kas sākas ar "a", glabājam mapē "a", kas ar "b" mapē "b" utt. (www.lapasnosaukums.lv/images/a/ pēc tam www.lapasnosaukums.lv/images/b/ utt.)

 

Man svarīgs ir mājas lapas ielādes ātrums. Varbūt ir vēl kāds cits variants? Paldies

Link to comment
Share on other sites

andrisp, vienā direktorijā nav ok, glabāt :) Jo cik zinu tad failu sistēmās ir limits uz failu skaitu par direktoriju un uz apakshdirektoriju skaitu. vismaz ext3 tas toch taa ir. Vajag izdomaat algoritmu ka tas bildes dalit pa apakshdirektorijaam lai neviena no direktorijam nesasniegtu sho limitu. Protams ja doma ka nekad nesasniegsi sho limitu (isti neatceros kads gan tas bija), tad var iztikt :) Nu vismaz ext3 FS tas toch taa ir..

Link to comment
Share on other sites

http://en.wikipedia.org/wiki/Ext2

The theoretical limit on the number of files in a directory is 1.3 × 10^20, although this is not relevant for practical situations.

10^20 ir skaitlis 1 ar 20 nullēm. Domāju, ka līdz šim limitam tev vēl ir ļoti tālu.

Galvenais ieslēdz failsistēmai dir_index opciju, lai tā failu sarakstu direktorijā glabā binārā kokā un nebūs jāraizējas par ātrumu meklējot failus direktorijā.

Link to comment
Share on other sites

Vairakās direktorijās.

Ja tu, piemēram, gribēsi izmainīt vienu bildi a*nezinkas izmantojot FTP, tad tev būs janolisto visas 10 000 bildes. Tā tu atvērsi apakšdirektoriju a/

Kaut vai tādēļ.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...