Jump to content
php.lv forumi

Par dažādām WebAplikāciju rakstīšanas valodām


Aleksejs

Recommended Posts

Raksts, You Used THAT Programming Language to Write What?!, kurā apskatītas dažas no populārākajām web aplikāciju izstrādes valodām, kad kuru un kādiem mērķiem visērtāk lietot un kādiem mērķiem labāk nē: Ruby, Python, JavaScript, PHP un Perl.

 

JavaScript gan tiek izmantota (protams, ja ir šāda vajadzība) klienta pusē jebkuras no pārējo valodu izmantošanas gadījumiem, tomēr jāatzīst, ka ar jauno Web 2.0 ideju pieņemšanu - aizvien vairāk datu apstrāde notiek tieši klienta pusē un tādēļ šī lieta drīzāk jāuztver kā idejas, ko vajadzētu un ko nevajadzētu darīt klienta pusē.

Link to comment
Share on other sites

Andri, nu skatoties, kā uz to paskatās. Protams, neko būtiski jaunu Tu tur neatradīsi, ja nodarbojies ar šīm lietām. Taču iesācējiem bieži gadās, ka bezjēgā aizraujas ar visādu AJAXu, šmajaxu un citu "super mini ekstra kūlo" skriptu izmantošanu, ka neuzdod sev vienkāršu jautājumu: "Vai vajag?"

 

bubu, ;) Nu, visu laiku briestu un nevaru nobriest.

Link to comment
Share on other sites

O, beidzot arī kas laps :) Par perlu nelasīju, bet pārējos šis tas arī lika aizdomāties. Par PHP neinteresanti, toties `PHP's Enterprise Strengths and Weaknesses, Take 2. ` <- mm, laps. Par javascript vispār bezsakars. Vislaik vāvuļo par savo Halo4, bweh. Gribi interaktivitāti? Tad nekunksti un ieslēdz JS. 21.gs. nu nebūtu jātaisa backwards compatibility lai darbotos bez JS.

Edited by marrtins
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...