Jump to content
php.lv forumi

Pieduriens

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    128
  • Joined

  • Last visited

About Pieduriens

  • Birthday 02/16/1988

Contact Methods

  • Website URL
    http://karlisweb.me
  • ICQ
    0
  • Skype
    karlis.millers

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Latvia
  • Interests
    Džezā tikai meitenes !!!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pieduriens's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Tā jau ir: Katra Tava atkarība ir kapitālisma uzvara! Ļoti iepatikās viens video par cashflow problēmām, kas būtībā raksturo Spaiņa tēzi.
  2. @briedis Nevis šādi? if($somethig){ $this->doSomething(); } elseif($somethingElse) { $this->doSomethjingElse(); }
  3. Subjektīvi gan, bet swich daudzās reizēs liekas pārredzamāks.
  4. Ja padots getā page un eksistē araya keys, tad page == page ? Bet kas tad ir undefined $page. Tieši šādu scrach for internet piemēru dēļ, labāk saprast, katru soli atsevišķi.
  5. Prieks, pa interesi ;) Atbildot tieši: "Vai tas ir labs pieraksts?" Nē, nav! Mūsdienās un arī agrāk, labā prakse nav jaukt skatus, ar loģiku kopā. (MVC). Varbūt tā vietā, lai par kā "gala rezultātu" domātu, kā kādas aplikācijas vai, visticamāk, mājaslapas uzbūvēšanu, mācību nolūkos, noderīgāk būtu saprast katras funkcijas pielietojumu un to plašo izmantojamību. Kaut vai, lai saprastu "plašo to spektru" izlasi: https://www.w3schools.com/php/ Kāpēc? Ļoti daudzi resursi, no kuriem gūsti šos scrach to build website, kodu piemēri, utt, ir tik ļoti novecojuši, ka skatoties piemērus sāk trīcēt kreisais acs plakstiņš. Tad kad būsi, apostījis, tās pašas pamatlietas, operatorus, pamatfunkcijas, kā manipulēt ar dažādiem datu tipiem (bools, string, int, utt), dažādu veidu ciklus (loops), masīvus (arrays), objektus. No tā var izvirzīt sev 100 un 1 uzdevumu, piemēram, pārkārtot masīvu šādi un tādi, modificēt, galu galā kā strukturēt savu kodu. Šādiem uzdevumiem, lai "prototipētu, spēlētos ar funkcijām, utt", noder kaut vai http://psysh.org/ toolīts. Ļoti palīdz stackoverflow.com, kur gūt ideju, problēmas atrisināšanai. Maksimāli daudz centies skatīties uz citu piemēriem, censties lasīt citu kodu, kā konkrētais uzdevums ir atrisināts, kas izmantots, kāpēc tas vispār strādā? Atceries, ja kaut kas strādā, tā ir tikai nejaušība :) Veiksmi ;)
  6. Analoģiski jo krapīgāku kodu rakstam, jo labāk koki aug...
  7. Atradu ļoti interesantu konferences ierakstu. Īsumā: Save The planet. Upgrade to php7 https://www.youtube.com/watch?v=fYTKm2oUzAg&feature=share
  8. Wuu, kas tieši nepatika? Failapmaiņa, manuprāt, visnesāpīgākā. Vagrant failā norādi kur būs projekta direktorija un strādāt var no paša hosta. Sinhronizējas, manuprāt, momentā. Par win gan neko nezinu, bet kādas Tev ir prasības pret sistēmu, uz kuras strādā? Kapēc ne kautkas no linux saimes? Ilgtermiņā, personīgi protams, daudz ērtāk, intuitīvāk. Par to "vienādo rezultātu", nu galvenais jau, vienādi php moduļi un versijas, versijas. Bet gan... var jau arī šādi: a2dismod php7.1 a2enmod php5.6 service apache2 restart utt.
  9. Nav tik traki. Personīgi, neizmantoju dokeri, bet vagrant. Kādreiz pats sametu mini LAMP. Tad rakstīju custom provision, bet tur ir ko paņemties. Tagad? Kaut vai, šādu img pie vagrant init un miers.
  10. Viens draugs reiz izteicās: "Katru reizi, kad ieraugu cenas, naudas glabāšanu decimāldaļās, man notrīc kreisās acs plakstiņš".
  11. Jā, stāv, un neko sliktu tur neredzu.
  12. Noteikti vismaz master/dev braņči. Gitam, vismaz bitbucket, github ir web hooks, kurus vari izpildīt, piemēram, pie push. Nopušo uz masteri -> Webhooks notrigero tavu produkciju -> Produkcija zin, ka jātaisa git pull, composer update/install, gulp, etc.. Komplicētākam projektam vari paskatīties https://deployer.org/ virzienā.
  13. Lai arī kā, daudzvalodība wordpresam nav tas natīvais jājamzirdziņš ;( Būtu vismaz pluginus, kuri atbild par valodām nosaucis, kas tur sainstalēti, savādāk jāzīlē, bet par laimi, šis tas pasaka priekšā ;) Ceru, ka lietots ir kaut kas, nevis no WPML saimes (katra posta valodas versija atsevišķā posta objektā) un citiem man nezināmiem risinājumiem, bet kāds, no qTranslate pluginu saimes. Ja nav, uzliec qTranslateX, konfigurācija salīdzinoši vienkrārša. qTranslateX Tev palīdzēs ar postu, navigācijas, widgetu tulkošanu. Priekš statiskiem stringiem = Loco Translate. Kas attiecas uz pašu jautājumu, īsti nevar neko saprast, no tava "pa soļiem izklāstītā debug" :) Atceries, normāli esot, ka navigācijā, posta title no tā tā paša objekta tilte, ja navigācijā nav pārakstīts uz ko citu, neakarīgi, vai menu izdalīts katrai valodai savs (WPML tips), vai vienā postā visas valodas (qTranslateX) P.S Updeito tos pluginus, ko vari. Pēc wpscana, lapa pacaura.
  14. Kādēļ galerijām vienkārši neizmantot: Šo un šo?
  15. Neatkarīgi no interneta pieslēguma, bilžu lejuplāde uz pārlūku būs jāveic tik un tā, vienalga kur faili atrodas - mākonī pie google vai hostinga. Veidojot kādu projektu, silti iesaku dev workflow pārcelt uz localhost. Faili atradīsies uz tava PC, par interneta pieslēgumu nebūs jāuztraucas iztrādes posmā. Padomā arī pie tā, kā vēlies izkārtot datus, galerijas iekš WP. Dažas idejas: Paņem kaut vai paraugu no WooCommerce - pievieno kā attachment -> glābā katram izvēlētajam postam attachment id kā post_meta. Izveido custom_post_type: Galerija. Katrs posts būst kā albūms. Nodefinē, kādus laukus vēlies iekš posta. (Multi attachments, title, description, etc). Izmanto jau gatavus wp risinājumus. Nedaudz ieskatam.
×
×
  • Create New...