Jump to content
php.lv forumi

korkijs

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://korkijs.lv
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    LV

korkijs's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Kad es stājos, LU vēl bija ļoti maz vietu un notika "dabīgā atlase", kas netika LU aizgāja uz RTU, kas netika arī tur aizgāja uz LLU (Ventspils kā jauna un neparbaudīta tobrīd liekas bija ~LLU alternatīva), attiecīgi studenti paši jau izveidoja savās spējās balstītus izglītības līmeņus. Ok, ir daudz kas mainījies, bet augstskolu prestiža dēļ esmu pārliecināts, ka starp spējīgākajiem studentiem šāds sadalījums ir joprojām. Protams, tas, ka ir lielāka iespēja mācīties kopā ar spējīgākiem studnentiem, īsti ne vienmēr ko mainīs tavā personīgā izaugsmē un, protams, katrā likumā ir savi izņēmumi, tomēr savulaik manu izvēli izšķiroši ietekmēja tieši šis jautājums - redz, lekciju noskatīties var arī ierakstā, priekšrocība klātienei ir tiešajā komunikācijā starp pasniedzēju un studentu grupu un tās kvalitāti jau tieši noteiks grupas kvalitāte. Par to skolas papīra pakaļslaucīšanu, aj aj, daudzus gadiņus atpakaļ arī es biju tik pat stulbs. ;) v3rb0: pašmācība ir laba lieta, bet mēģinot visu apgūt tikai pašmācībā tu grandiozi zaudē laiku uzsākot jebkura jauna temata studijas. gurkjis: tu aiz kokiem neredzi mežu; scio me nihil scire - tu tici, ka zini un tikai tāpēc, ka nezini neko.
  2. Google pirmais rezultāts, nepārbaudīju, bet izklausas ticami (no: http://www.daniweb.com/forums/thread23008.html) iekš httpd.conf <Directory /bezphp> php_admin_flag engine off </Directory>
  3. (giggle) echo divi(iebuveta_php_funkcija(viens($a)), 666);
  4. +1 Tīri intereses pēc. Mans viedoklis: ir jau ļoti dažādi vairāk un mazāk efektīvi spam filtri gan lietotāju veidotam saturam tīklā, gan e-pastam, izgudrot divriteni no jauna ir interesanti un izglītojoši izgudrotājam, bet šaubos, vai kādam citam tas būs vajadzīgs.
  5. "on delete cascade" - paprasi šo gūglei, jo nezinot situāciju un dbvs liekas, ka prasti tavu saistīto ierakstu problēmu var risināt kaut kā tā. ierakstu dzēšana: 1) cron izsaukts skripts ar DELETE (vai MS SQL jobs ar DELETE TSQL, tak nezinām lietotās tehnoloģijas) 2) visas datu manipulācijas saistībā ar šo tabulu sākam ar DELETE 1ais variants ir skaisti un pareizi, 2ais ātri.
  6. korkijs

    php vai asp?

    Seksa piemēri, man patīk. Labi, konstruktīvs ieteikums: G2G un sameklē, Tomāt, labāko jau gatavo risinājumu, kurš der tev nepieciešamajiem grafikiem, piemēram, manis jau minētajiem Emprise JavaScript Charts ir arī apgraizīta bezmaksas versija. Ja ieteikums tiek ņemts vērā, tev vai firmai uzdevums uzsaukt man aliņu par pāris ieekonomētajiem cilvēkmēnešiem. ;)
  7. korkijs

    php vai asp?

    A, vot, pilnīgi nepiekrītu, interaktīvus grafikus var webiski uztaisīt arī ajax-īgi, bez flaša, vai arī activeX komponentes lietojot, vai MS Silverlight, vai Java, vai vēl kas, ko es nezinu, bet atbilde, interaktīvs = flašs, viennozīmīgi neliecina par atbildētāja zināšanām. Jautājums, kuru no šīm tehnoloģijām jau Tomāts zin, vai arī kuru liekas perspektīvāk lietot šajā projektā, apgūt pašai. Reku smuks piemērs, ko var izdarīt ar Silverlight. A, ja grafikus vienkārši vajag sazīmēt, esmu redzējis arī labu risinājumu, kur to dara prasta .net C# aplikācija, uz serverīša sataisot čupām bildes - katrs grafiks = bilde, katrs grafika "interaktīvais" skats, piemēram samainot asis vietām 3d grafikā = cita bilde. P.S. čau, tomāt! tai pašā firmā vēl šis projekts, vai tu jau citos medību laukos? :)
  8. Varbūt šī programmiņa, bet ja šis nemāk, g2g . Jo ilgāk tu dajebko darbini no diska, uz kura bija fails, jo mazākas iespējas kaut ko atgūt (iespējams būs jau kaut kas pa virsu uzrakstījies), pareizs risinājums būtu slēgt ārā kompi, pielikt disku citam un tad kaut ko mēģināt. Iespējas atgūt ir, teorētiski.
  9. Lietojot prototype ajax: (http://www.prototypejs.org/download) <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="prototype.js"></script> <div id="saturs">Lūdz uzgaidiet!</div> <script type="text/javascript"> new Ajax.Request('/fails_ar_parastu_datu_izvadi.php', { method:'get', onSuccess: function(transport){ document.getElementById('saturs').innerHTML= transport.responseText; } } ); </script> http://www.prototypejs.org/learn/introduction-to-ajax
  10. korkijs

    qverijs.

    http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/mat...-functions.html truncate() vai round() atkariibaa no veelamaa rezultaata
  11. korkijs

    qverijs.

    chalis neteica, kaadu dbvs lieto, bet man kaut kaa liekas, ka uz lielas daljas straadaa tikai .. WHERE lauks IS NOT NULL .... atbildot par netuksho veertiibu atlasi, izdomaa, ko tad noziimee "tuksha veertiiba" un attieciigi ar saraksti, piem: .. WHERE lauks IS NOT NULL AND TRIM(lauks)!='' .... atbildot par lielaaki par 5: .. WHERE lauks > 5 .... atbildot par update: UPDATE tabula SET lauks = lauks+1 WHERE ....
  12. mosk der http://framework.zend.com/manual/en/zend.date.html
×
×
  • Create New...