Jump to content
php.lv forumi

XHTML 1.0 strict attēlu apakštukšums


IM24LV

Recommended Posts

Tas ir normāli. Attēli pēc noklusējuma tiek attēloti kā inline elementi (teksts). Zem teksta parasti ir nedaudz vietas, kur attēlot speciālās zīmes (mīkstinājuma zīmes, piemēram, ļķņ, utt.). Īsumā - ja gribi, lai zem attēla nav 3px tukšums - rādi visus attēlus kā block elementus. Savā CSS failā norādi "img {display: block;}"

Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu, no kurienes mefisto izrāva, ka black šeit piemin "vertical-align"?!?

 

andrisp, kāpēc "display: block" ir nesakarīgi? Nekas nesačakarēsies, es vairumā gadījumu izmantoju img kā block elementus. Tajās nedaudzajās vietās, kur vajag inline - atsevišķa klasīte. Un tādu vietu nav daudz.

Link to comment
Share on other sites

Toms, bet ja piemēram, man bilde ir kā links, tad block elements būs iekš inline. Tad arī links jātaisa par block elementu, un tad tas nozīmē, ka man ir jānorāda vēl platums (jo savādāk būs 100%).

 

Un mefisto piedāvāja savu variantu, nevis citēja black.

Link to comment
Share on other sites

Quirks režīmā (ti, režīmā, kad HTML nav strict), lielākā daļa pārlūku parādīs attēlu kā block pēc noklusējuma [1]. Tātad, nekādu renderingu viņš nebojā. Ja inline elementā ievietosi block attēlu, tad viņš izstiepsies tikai attēla platumā (izmēģini!). Man nav iebildumu arī pret mefisto variantu, taču tas strādās tikai tad, ja attēla augstums ir lielāks par line-height [2]

 

[1] http://www.quirksmode.org/css/quirksmode.html

[2] http://www.brunildo.org/test/IMGinDIV.html

 

Edit: izlaboju linku

Edited by black
Link to comment
Share on other sites

Sorry, bet tu tiešām nesaproti ko tu runā.

Un vispār, kurš daunis apzināti izmantos quircks mode ?!?

 

 

EDIT:

 

FAK, FAK, FAK !!!!

Tiko sapratu ka mans risinājums ne sūda nav derīgs, jo ir nepareizs. Nevis 'bottom', bet 'baseline' ! FAK !

 

vertical-align: baseline;

FAK!

Edited by mefisto
Link to comment
Share on other sites

andrisp apgalvoja, ka ar display: block "tiks sačakārēts renderings". Tāpēc norādīju, ka quirks modē (kuru visi bija spiesti izmantot, pirms popularitāti ieguva strict mode) img elementi jau bija block režīmā.

 

Varbūt paskaidro, tieši kuru daļu no manis sacītā nesaprati. Man dažreiz ir problēmas ar izteikšanos, mēģināšu uzrakstīt saprotamāk.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...