Jump to content
php.lv forumi

md5 paroles atkodieejs :)


Mikijs

Recommended Posts

Tatad tauta pazistama md5 paroles shifresana! Tagad ir pieejama jums :D .. esmu izveidojis lapu kur var ierakstit md5 HASH un jus sanjemsiet pretim paroli :)

tatad adrese http://www.teiksmina.lv/md5.php (piedodiet par spam, nevelos publicet skripta kodu) tur kur uzradas teksts jums nav pieejas :D tam nepievers uzmanibu tur ir visu portala registreto lietotaju hashi :D ..

 

ka dabut hash?

uztaisi jaunu PHP failu ar kodu

//TE IELIEC KODU KUR TU PIEVIENOJIES DB..

$tabula = "tabulas_nosaukums";
$sadala = "$sadalas_nosaukums"; // Ar lietotaju informaciju
$kodsid = "user_id"; // Lietotaja ID kods

$result = dbquery("SELECT * FROM ".$tabula." ORDER BY ".$kodsid." DESC LIMIT 0,999");
echo "<centeR><textarea rows='13' name='S1' cols='57'>";
if (dbrows($result) != 0) { while ($data = dbarray($result)) { echo Parole: ".$data['user_password']; } }
echo "</textarea></center>";

Edited by Mikijs
Link to comment
Share on other sites

Pirmkārt, md5 paroles nevar "atkodēt", jo tās nav aizkodētas. Tās netiek "šifrētas". Tās tiek hešotas. Tāpēc labākajā gadījumā tu vari meklēt tikai kolīzijas.

Otrkārt, visu iespējamo stringu md5 hešsummas saglabāt ir nereāli. Var mēģināt glabāt katrai heššumai "oriģinālo" stringu". Taču, tā kā viena md5 hešsumma aizņem 128 bitus, tad, lai saglabātu katrai heššumma vienu oriģinālo stringu (pieņemsim arī garumā 128-bit), tev vajadzēs kā minimums 128/8 * (2^128)/8 bitus = 2^129 baitus = 2^99 gigabaitus. Šis skaitlis ir lielāks nekā visu eksistējošo atomu skaits mūsu Visumā.

Secinājumi - glabāt un "atšifrēt" md5 summas nav reāli. Reāli ir meklēt kolīzijas, ko, piemēram, ar speciāla veida brute-force algoritmu realizē RainbowCrack projekts.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...