Jump to content
php.lv forumi

problēma ar failu kodējumu


Andrejs Rudzītis

Recommended Posts

Viss loti vienkārsi, kad veidoju šo failu viss strādāja un kad to pielaboju sākās gļuki ar ansii un tajā brīdī arī parādījās headers already sent.

Tik tiešām nesaprotu, kāpēc tā, bet tieši to man viņš izmet tagad, vēl čakarēšos ar šo failu un, domāju, ka vēlreiz taisīšu līdzīgu failu un tad jau redzēs, kur ir problēma.

Link to comment
Share on other sites

A tu paskaties, ko tieši viņš tev izdrukā, kad ir tas header already sent. Pieseivo uzģenerēto HTML un atver ar HEX editoru.

 

PS. RapidPHP reizēm "gļuko" ar to, ka pats no sevis UTF-8 pārseivo kā ANSI. Ja nemaldos, tad tikai tad, kad UTF-8 fails nav saturējis nevienu latviešu vai krievu simbolu (pareizāk sakot - simbolus, kas aizņem vairāk kā vienu baitu), jo UTF-8 bez šādiem simboliem vairs nav īsti UTF-8. It sevišķi, ja tiek pieseivots bez DOM, tad vispār nav nekādu veidu noteikt vai fails bija UTF-8 vai ANSI, jo izskatīsies (editoram) tas pēc parasta ANSI.

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

v3rb0, tas ir naivi cerēt, ka kāds nomainīs savu everyday editoru šādu sīkumu dēļ. ;)

 

PS. v3rb0, varbūt pamēģini :) - pieseivo ar to Komodo failu (pavisam vienkāršu, piem, ar saturu 'test') kā UTF-8 bez DOM (Tas taču piedāvā ko tādu?), aizver failu un atver pa jaunam. Kāds kodējums rādīsies ?

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

Kāds kodējums rādīsies ?

utf8 bez bom :)

īsti es nezinu kurā vietā tieši, bet šamais pie sevis pieglabā par katru failu metadatus, encodingu, izvēlēto sintaksi, rindas beigu simbolu, ieselektēto apgabalu, kursora pozīciju un varbūt vēl kaut ko.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...