Andrejs Rudzītis Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Problēma ir šāda, ka caur rapid.php izveidots fails, kurš sākotnēji bija utf-8 without bom kodējumā visu laiku maina savu kodējumu uz ansii, un mēģinu visu laiku atrast, kur ir problēma, jo šis fails ir sesijā, bet dēļ ansii kodējuma sesija nestrādā. Palīdziet lūdzu Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Esmu novērojis šo gļuku. Labāk prasi officiālajā forumā nevis šeit. PS. Kā ANSI kodējums var traucēt sesijai ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrejs Rudzītis Posted August 23, 2007 Author Report Share Posted August 23, 2007 headers already sent! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Tas ir skaidrs, bet kā to var izraisīt vienkārši tas, ka fails ir ANSI kodējumā ? Es saprotu, ja tev būtu UTF ar BOM, tad jā, bet ANSI ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Atkal gaišreģības konkursiņš... Kas ir rapid.php fails? Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 bubu, varbūt redaktors rapid php. katrā ziņā pats fails nevar sev bom pielikt vai noņemt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrejs Rudzītis Posted August 23, 2007 Author Report Share Posted August 23, 2007 Viss loti vienkārsi, kad veidoju šo failu viss strādāja un kad to pielaboju sākās gļuki ar ansii un tajā brīdī arī parādījās headers already sent. Tik tiešām nesaprotu, kāpēc tā, bet tieši to man viņš izmet tagad, vēl čakarēšos ar šo failu un, domāju, ka vēlreiz taisīšu līdzīgu failu un tad jau redzēs, kur ir problēma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 (edited) A tu paskaties, ko tieši viņš tev izdrukā, kad ir tas header already sent. Pieseivo uzģenerēto HTML un atver ar HEX editoru. PS. RapidPHP reizēm "gļuko" ar to, ka pats no sevis UTF-8 pārseivo kā ANSI. Ja nemaldos, tad tikai tad, kad UTF-8 fails nav saturējis nevienu latviešu vai krievu simbolu (pareizāk sakot - simbolus, kas aizņem vairāk kā vienu baitu), jo UTF-8 bez šādiem simboliem vairs nav īsti UTF-8. It sevišķi, ja tiek pieseivots bez DOM, tad vispār nav nekādu veidu noteikt vai fails bija UTF-8 vai ANSI, jo izskatīsies (editoram) tas pēc parasta ANSI. Edited August 23, 2007 by andrisp Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 ņem komodo, tas rāda kādā encodingā ir fails un seivojot nenodarbojas ar pašdarbību - kādā rāda, tādā ar noglabā. p.s. nē, man nemaksā $1 par katru reizi kad reklamēju viņu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 (edited) v3rb0, tas ir naivi cerēt, ka kāds nomainīs savu everyday editoru šādu sīkumu dēļ. ;) PS. v3rb0, varbūt pamēģini :) - pieseivo ar to Komodo failu (pavisam vienkāršu, piem, ar saturu 'test') kā UTF-8 bez DOM (Tas taču piedāvā ko tādu?), aizver failu un atver pa jaunam. Kāds kodējums rādīsies ? Edited August 23, 2007 by andrisp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrejs Rudzītis Posted August 23, 2007 Author Report Share Posted August 23, 2007 Paldies visiem, bet editoru tik tiesam nemainisu atlika tikai vienu komentu uzraxtīt skaidrā latviešu valodā un uzreiz visa problēma atrisināta. īpašs paldies andrisP, kurš arī ar šo gļuku bija saskāries. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Andrejs Rudzītis, es vēl aizvien nesaprotu, kā ANSI kodējuma fails tev var izraisīt Headers already sent. Parasti jau UTF-8 ar BOM (tikko pamanīju, ka iepriekšējās atbildēs visu laiku teicu DOM :]) to dara, bet ne ANSI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Kāds kodējums rādīsies ? utf8 bez bom :) īsti es nezinu kurā vietā tieši, bet šamais pie sevis pieglabā par katru failu metadatus, encodingu, izvēlēto sintaksi, rindas beigu simbolu, ieselektēto apgabalu, kursora pozīciju un varbūt vēl kaut ko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Bet jā to pieseivoto failu pārvieto kur citur (neizmantojot pašu Komodo) ? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 tad pazaudēja, un paņēma defaulto encodingu, kurš man ir uzlikts utf-8 :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts