Jump to content
php.lv forumi

sql faila dalīšanas problēmas


hackerman

Recommended Posts

Man ir apmēram 20mb liels sql fails. Uploadot to nevar, jo ir pārāk liels (settingus ar` mainīt nevar, jo jāuploado ir uz hostinga). Es te čakarējos - mēģinu sadalīt viņu "ar rokām" vairākos failos.

Lietoju notepad++. Man vajag ieklikšķināt "utf-8 without bom", bet nesaglabājas tas. Krutākais ir tas, ka viņš pusei saglabā un pusei nē. Es dalu failus tā: 1.sql, 2.sql, 3.sql... Nu un pirmajiem diviem saglabā to ķeksi, un piemēram, 3.,4.,5., nesaglabā, bet 7., 8., saglabā. (Karoče murgs)

Tagad atcerējos, ka kautkur biju te lasījis kautko līdzīgu - arī tur datubāze par lielu etc. Viens ieteica sadalīt ar php datubāzi vairākās daļās.

Nu, tad, vai Kāds nebūtu tik mīļš un nevarētu iedod tādu skriptu? Priekš manīm, speciāli, jau drošivien neviens nekodēs, bet vienkārši, maybe aizķēries kādam tas skripts? :)

Link to comment
Share on other sites

stulbs variants:

1) atvērt failu lasīšanai

2) nolasīt visu faila saturu stringā

3) aizvērt failu

4) kopēt stringa saturu no 3-šās pozīcijas uz jaunu stringu

5) atvērt failu rakstīšanai

6) ierakstīt failā jaunā stringa saturu

7) aizvērt failu

 

gudrāks variants (ātrāks):

1) atvērt failu lasīšanai

2) nostādīt faila lasīšanas pozīciju uz 3 baitu

3) nolasīt failu līdz beigām uz stringu

4) aizvērt failu

5) atvērt failu rakstīšanai

6) ierakstīt failā stringa saturu

7) aizvērt failu

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc vispār tādai lietai vajadzīgs kaut kāds php skripts ? Atver ar normālu editoru tai failu un pārseivo bez BOM (99%, ka tu kaut ko nepareizi darīji, ka tev nesanāca). Ja arī nesanāk, tad tam pašam notepad++ ir iebūvēts HEX editors, kur vari tos pirmos simbolus ar roku izdzēst. Nav jau 100 tev tie sql faili. Vari atļauties.

Link to comment
Share on other sites

bubu -> es vienkārši par tādu lietu nezināju.

andrisp -> Ko es nepareizi varēju izdarīt? Nospiest format -> utf8 without bom (ķeksis). Lai nu ko, bet ķekšīti atlikt jau es māku :D

Par HEX redaktoru nezināju. Ja būtu zinājis, būtu ar nodzēsis ar roku. Bet tomēr parocīgākais bija tas skripts. Nav nekas jādala, vnk uploado :)

Link to comment
Share on other sites

mjaaa..... notepad ++ var parslegt ... no utf8 uz ANSII .... un saglabaajot vieniigaa atskjiriiba ir taa ka netiek pielikti tie BOM chari....

+ Es personiigi izmantoju vel FAR iebuuveeto redaktoru kur smuki var nodzest tos Kjeburus.... (pirmos 3 baitus) ...

un nevajag nekadus HEKS redaktorus .....

P.S. 20Mb vareetu buut pasmagi regideet ar notepadu....

Link to comment
Share on other sites

Nu nezināju, ka tas BOM ir tie 3 baiti, kurus jānodzēš, ja grib "without bom". Līdz ar to, es arī nevarēju izdomāt, ko ar php tur var izdarīt. :)

 

 

Grey_Wolf, itkā tur ir tas ķeksis ("without bom"), bet manā gadījumā viņš ne vienmēr šancē. Par tiem 20MB - nu vietām ielagoja, bet pārāk lielas grūtības nesagādāja :)

Edited by hackerman
Link to comment
Share on other sites

Jā, laikam to pašu jau dara, bet pirmāmkārtām tas jau nav php (man ar to php skriptu ir ērtāk), otrkārt, par cik tā ir programma, man neder, jāliek ir privilegies uz manas ip, lai tiktu klāt hostam, tas nozīmē atkal runāt ar adminu etc etc. Čakars čakara galā ;D

P.S. datubāzi es jau vakar uzliku, taka viss ok ;D

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...