Jump to content
php.lv forumi

Ajax sanemtie dati mainiigajaa


Valcha

Recommended Posts

Sveiki. Līdz šim visai veiksmīgi esmu pielietojis Ajax, aizpildot ar saņemtajiem datiem HTML elementu innerHTML.

 

Bet man ir cits jautājums - vai kāds nav ajax pielietojis tā, ka ajax saņemtie dati tiek ielasīti mainīgajā un brīdī, kad mainīgais ir aizpildījies, manipulē ar tā saturu atkarībā no saņemtā rezultāta?

 

Doma ir tāda, ka ar ajax pārbaudu, vai ir tāds lietotājs vai nav un atkarībā no ajax saņemtās atbildes pamatlapas javascriptā rīkojos tā vai citādi. Mēģināju visādos veidos "gaidīt", kamēr, piemēram, div innerHTML aizpildīsies utt, bet nesekmīgi, jo setTimeout utt funkcijas uzkar gaidīšanu un nokauj pārlūku. Biju naivi iedomājies, ka varu uztaisīt for ciklu ar delay 0.1 sec iekš tā, kas nobremzētu for ciklu(lai tas nekārtu pārlūku), bet tā laikam nevar, tāpat pārlūku kauj nost.

 

Kādam nav sanācis ielasīt ajax atbildi javascript masīvā, ar kuru tālāk var manipulēt?

Link to comment
Share on other sites

Tev jau nav nekas nekādā html elementā uzreiz jāieraksta. Ielasi rezultātu iekš mainīgā un tad rīkojies ar to mainīgo kā vien vēlies.

 

Bet ja vajag masīvus, tad iesaku izmantot JSON. Pašam ļoti patīk. Atgriez JSON stringu. Ar js eval() izpildi un būs tev objekts, ar kuru varēsi smuki strādāt.

Link to comment
Share on other sites

Kaut gan AJAX ir ļoti staaaipīgs jēdziens, man liekās, ka tu runā ne gluži par AJAX. Izmantojot asinhrono httpRequest tiek palaista nepieciešamā funkcija, kad dati tiek saņemti. Tādejādi nesaprotu, kāpēc tev būtu nepieciešams intervāls pārbaudei.

Link to comment
Share on other sites

tāpēc, ka daudzās vietās ajax piemēri aprobežojas ar html dabūšanu no servera un parādīšanu divā- un pavisam ļauni, ja parādīts ka izsaucas tas ar f-ju ajax(urlis, divs); pēc tāda piemēra ar nav skaidrs tas, kas viņam nav skaidrs, jo ajax takš vajag urli un divu, kur rezultātu rādīt.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...