stencilz Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 ir tabula structure kurā ir lauki id,1,2,3 ar saturu attiecīgi 1,0,0,0 kad mēģinu šādi SELECT 1 FROM structure WHERE id='1'; man agriež 1 cik noprotu tad nevar kolonnas nosaukums būt ar cipariem? vai kas tur ir par vainu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Kas tur dīvains? Tu selektē skaitli 1 un tev arī atgriež skaitli 1. Viss kārtībā. Kamdēļ neliec normālus kolonnu nosaukumus? Ja jau gribi izselektēt nevis skaitli 1, bet gan kolonnas ar nosaukumu 1 saturu, tad jau ir jāraksta SELECT `1` FROM ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stencilz Posted April 29, 2007 Author Report Share Posted April 29, 2007 `` es apjēdzu kādu minūti pēc topika izveidošanas, un ar savādākiem nosaukumiem šajā gadījumā būtu diezgan liels čakars Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Un ar šādiem nosaukumiem nav čakara nemaz? :) Vot nesaprotu - izdomā dīvainu veidu kā kautko darīt, un pēc tam brīnās, ka uzraujās uz visādām "dīvainībām ar mysql".. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stencilz Posted April 29, 2007 Author Report Share Posted April 29, 2007 kādus tad man nosaukumus taisīt ja ir spēles pasaule kurā lietotājs pārvietojas pa 'kvadrātiem' katram kvadrātam ir savs numurs. tas ir visnormālākais veida kā kaut ko darīt Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 kādu dienu *viņi* mani piebeigs pavisam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Tad ja tev to 'kvadrātu' būs pieci tūkstoši, tu taisīsi piecus tūkstošus kolonnu? Ko tu tur gribi saglabāt? Kurā kvadrātā ir katrs spēlētājs? Tad taisi tabulu spēlētāji, kurā katrs ieraksts apzīmēs vienu spēlētāju. Tabulai kolonnas liec spēlētāja_id un pozīcija, kurā tad arī glabā to 'kvadrāta' nummuru (koordināti). Link to comment Share on other sites More sharing options...
stencilz Posted April 30, 2007 Author Report Share Posted April 30, 2007 vairāki cilvēki var atrasties vienā kvadrātā un cīnīties pret vienu monstru (datoru) un ja apkārtējos kvadrātos nav neviena tad tiek izmainīti monstri. nekas cits neatliek ja būs pieci tūkstoši. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Nesapratu. Ar ko tavs risinājums ir labāks par manējo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stencilz Posted April 30, 2007 Author Report Share Posted April 30, 2007 taada tabula man jau ir, bet tajaa nevar saglabaat pasaules struktuuru bet gan tikai speeleetaaju atrasanaas vietas, bet man vajag lai speeleetaajiem kuri atrodas vienaa kvadrataa raadaas viens un tas pats monstrs (katraa kvadraataa iespeejami vairaaki monstru tipi) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Nu monstriem izveido vēl vienu tabulu: monstra_id, monstra_name, monstra_koordināte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stencilz Posted April 30, 2007 Author Report Share Posted April 30, 2007 arī tas ir, bet tu neizproti mani. kā tad es parādīšu kāds monstrs dotajā brīdī atrodas tajā kvadrātā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Tu zini spēlētāja koordināti, ja? Nu tad SELECT * FROM monstri WHERE monstra_koordināte=$spēlētāja_koordināte Vai arī es tevi nesaprotu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stencilz Posted April 30, 2007 Author Report Share Posted April 30, 2007 tu mani vnk nesaproti :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Vai vari pastāstīt, kam tu to tabulu topika sākumā izmanto? Un kā? Tb kādiem mērķiem veic insertus/deletus/selectus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts