Jump to content
php.lv forumi

ar php noteikt vai vēl tiek aploudots


Kristabs

Recommended Posts

Kāds būtu labākais veids kā noteikt, ka fails ir jau aploudots. Respektīvi kāds caur ftp to darīs un man ar skriptu vajag darīt tālāk ar to failu kautko, bet kā zināt, ka viņš jau ir 100% ielādēts un gatavs apstrādei? Ienāca prātā likt sleep un skatīties vai mainījies faila izmērs, bet šis man neliekas efektīvi/pareizi. Ir kādi ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

Skriptu laid fonā iekš konsoles ar sleep vai arī palaid ik pa laiciņam ar kādu scheduler programmu (cron). Es personīgi mēģinātu otro variantu, jo pirmais iz pieredzes ir pierādījies nestabils, kaut gan tam tādam nevajadzēja būt.

 

Vai fails mainīts vari noteikt ģenerējot tam checksumu un pārbaudot. Var arī skatīties izmēru un pēdējo modifikācijas datumu (php.net/filemtime). Pirmais variants varētu būt resursēdelīgāks.

Link to comment
Share on other sites

nav pa rokai man ftp, bet paskaties ko rāda filectime() un filemtime() failam, kurš pašlaik tiek uplodēts. varbūt filemtime() ir gandrīz tāds pats kā servera laiks?

 

vēl vari skatīties dzīļāk ftp serveri - varbūt var pierunāt ftp serveri, lai izpilda kaut kādu scriptu/komandu pēc faila uploda - pamaina faila tiesības, ieraksta kaut kādā failā uplodētā faila nosaukumu, utt.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...